2018-09-13 12:34:11
Φωτογραφία για Τί είναι οι συνταγές aguas frescas
Μια συνταγή απλή, πρακτική, προερχόμενη από τη Λατινική Αμερική. Λέγεται agua fresca και μπορεί κανείς να τη διαμορφώσει ανάλογα με τα γούστα του και ανάλογα με τα φρούτα που έχει στο ψυγείο του.

Σε τι μας βοηθάει;

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, το multitasking, τα γεμάτα ωράρια εργασίας και υποχρεώσεων ευρύτερα, μπορούν κάλλιστα να αποδιοργανώσουν ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Όλο και περισσότερος κόσμος, πολύ συχνά αναζητά γεύματα μικρά, πρακτικά στην μετακίνηση και την κατανάλωση και ταυτόχρονα θρεπτικά και γεμάτα ενέργεια.

Τι είναι τα aguas frescas;

Τα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων γευμάτων μας, όμως, είναι αρκετά δύσκολο να τα μεταφέρουμε και να τα καθαρίζουμε στον χώρο εργασίας μας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.

Υπάρχει τρόπος να έχουμε πάντα μαζί μας τα φρούτα μας (και μάλιστα παραπάνω από ένα), να τα καταναλώνουμε εύκολα, κάθε στιγμή της ημέρας.


Ξεκίνησαν από τη Λατινική Αμερική, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο Μεξικό και είναι άκρως καλοκαιρινά. Λέγονται aguas frescas και μπορεί κανείς να τα διαμορφώσει ανάλογα με τα γούστα του και ανάλογα με τα φρούτα που έχει στο ψυγείο του.

Αρκεί να έχει ένα μπλέντερ, τα φρούτα της επιλογής του και αρκετό νερό. Προαιρετικά μπορεί να προσθέσει ζάχαρη και πάγο.

Η προετοιμασία  των aguas frescas ουσιαστικά διαφέρει από τον τρόπο που φτιάχνει κανείς έναν χυμό φρούτων. Ο χυμός περιλαμβάνει μόνο τα υγρά του εκάστοτε φρούτου, τα οποία είναι απευθείας στυμμένα και τοποθετημένα στο ποτήρι. Αντιθέτως, τα aguas frescas είναι μία μίξη νερού (το οποίο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας), φρούτων (στερεό και υγρό τμήμα) και πάγου.

Είναι αρκετά θρεπτικά, καθώς τα μόνα τμήματα των φρούτων που πετάμε είναι η φλούδα και τα κουκούτσια- με τον τρόπο αυτό δηλαδή καταναλώνουμε ολόκληρο το φρούτο. Επίσης, εκτός από τα υγρά της υγιεινής αυτής τροφής, προσλαμβάνουμε και αρκετό νερό- το οποίο μάς ενυδατώνει, μάς τονώνει και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Είναι αρκετά βολικά, αφού τοποθετούμε σε ένα δοχείο νερό, τα φρούτα μας σε κομμάτια και τα αναμειγνύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε πάγο- ή ακόμα καλύτερα τριμμένο πάγο- γαρνιτούρα (για παράδειγμα λάιμ) και το aguas frescas μας είναι έτοιμο! Είτε σε ένα σέικερ για να το πάρουμε μαζί μας στη δουλειά, είτε σε ένα κοκτέιλ πάρτυ με φίλους -μια πιο ανάλαφρη και δροσερή εκδοχή.

Τα aguas frescas φέρνουν το καλοκαίρι μαζί μας όπου κι αν είμαστε, όποια εποχή και να έχουμε- υπάρχει φυσικά και η χειμερινή εκδοχή- με πορτοκάλια, μανταρίνια και όλα τα εποχικά φρούτα που έχουμε στο ψυγείο.

Τέλος, δεν μάς χαλάνε τα ξεχασμένα φρούτα στο ψυγείο- ιδιαίτερα όσων λείπουμε όλη μέρα από το σπίτι!

Επομένως, κάνουμε καλό στον οργανισμό μας προσλαμβάνοντας περισσότερο νερό και πολλά φρούτα μαζί, γλιτώνουμε χρόνο, περιττά έξοδα, κουβάλημα και καθάρισμα.

Μία τυπική συνταγή aguas frescas για την εποχή μας, θα ήταν η εξής:

Υλικά: 6 φλιτζάνια με νερό, 2 κούπες με φρέσκο αχλάδι, άλλες 2 με μήλο, 2 κούπες με βατόμουρο, 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη/ μέλι/ στέβια, 2 κ.γ φρεσκοστυμμένο λεμόνι ή πορτοκάλι, φέτες λάιμ για γαρνιτούρα, τριμμένο πάγο.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το λάιμ και τον πάγο.

Σερβίρετε σε ποτήρι, προσθέτετε τον τριμμένο πάγο και το λάιμ και το aguas frescas σας είναι έτοιμο.

Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε το δικό σας ποτήρι με το φρέσκο αυτό ρόφημα, αυτοσχεδιάζοντας για τη γαρνιτούρα, τον πάγο και τα χρώματα των φρούτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ