2018-09-13 19:07:28
Φωτογραφία για Την απόδοση ευθυνών για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης ζητά ο Β.Μωυσίδης
Την ανάληψη των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

 

Η δήλωση του αναφέρει:

 

Δυστυχώς την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων, που είχαν στόχο είχαν να διαλύσουν την ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών.

 

Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί δεν κυνηγούσαν μπαχαλάκηδες αλλά οικογένειες με παιδιά, απλούς πολίτες, μικρούς και μεγάλους, που κατέβηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην έκφραση. Είναι λυπηρές οι εικόνες ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και μικρών παιδιών να προσπαθούν να διαδηλώσουν ειρηνικά για ένα μείζον εθνικό ζήτημα και να δέχονται αναίτια απρόκλητα και αλόγιστα χρήση δακρυγόνων και χημικών. Εικόνες που δεν τιμούν ούτε τη Θεσσαλονίκη ούτε τη χώρα. Είναι απαράδεκτο αυτό το μπάχαλο να προκαλείται από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήρθαν από την Αθήνα υποτίθεται για να προστατεύσουν τον πολίτη!


 

Αλήθεια, ποιος θα απολογηθεί για τη ρίψη χημικών εναντίον απλών πολιτών; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το κόστος μετακίνησης χιλιάδων αστυνομικών από όλη τη χώρα, τη στιγμή που η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα μπορούσε και με τις δικές της δυνάμεις να περιφρουρήσει το κυβερνητικό σόου στη ΔΕΘ; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη που η υπόλοιπη χώρα μένει αφύλακτη αυτές τις μέρες; Οι απαντήσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα, που κάλυψε τη ρίψη χημικών, είναι αδιανόητες. Η υπουργός κ. Γεροβασίλη οφείλει να απαντήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και να αποδώσει ή να αναλάβει την ευθύνη.

 

Όσο για τη δημοτική αρχή, δεν αρκούν τα λόγια κ. Μπουτάρη. Η Θεσσαλονίκη θέλει να γιορτάζει, όχι να νεκρώνει. Και μια δημοτική αρχή πρέπει να μπορεί να το εκφράζει αυτό, να πιέζει και να το κερδίζει έναντι της εκάστοτε κυβέρνησης. Όχι να συμμετέχει στη φιέστα και εκ των υστέρων να ζητά την κατάργησή της.

 

Βασίλης Μωυσίδης

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

Πηγή: life-events.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ