2018-09-13 20:42:15
Φωτογραφία για Παραμένει Μουσείο η Αγιά Σοφιά - Απορρίφθηκε το αίτημα για τζαμί
Αρνητική ήταν η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, επί της προσφυγής, με την οποία εζητείτο η Αγιά Σοφιά από Μουσείο να μετατραπεί σε τζαμί Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να αποδεχτεί το αίτημα της Ενωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί. Η συγκεκριμένη Ένωση είχε προσφύγει το 2004 προκειμένου να ανοίξει η Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανική προσευχή αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση. Ακολούθησε η προσφυγή το 2005 στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απέρριψε το αίτημα της Ενωσης. Οι υπεύθυνοι της Ενωσης, ωστόσο, το 2015 προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο με τον ισχυρισμό πως η άρνηση στο αίτημα να επιτραπεί η προσευχή στην Αγιά Σοφιά παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Σε σημερινό του τηλεγράφημα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι το αίτημα που εξετάστηκε σήμερα απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους, χωρίς να εξεταστεί το περιεχόμενο της προσφυγής.

Και αυτό γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι ο προσφυγών ήταν αναρμόδιος, καθώς πρόκειται για θρησκευτική ομάδα και όχι για φυσικό πρόσωπο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ