2018-09-13 22:52:11
Φωτογραφία για Πρώτο κουδούνι σε ένα ασφαλές 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, το παλιότερο σχολικό κτήριο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1963, είχε κριθεί από το 2013 επικίνδυνο, σε μια περίπτωση σεισμού.

Οι διαδικασίες για την αντισεισμική θωράκιση του σχολείου ξεκίνησαν το 2015 με τη μελέτη του έργου και ολοκληρώθηκαν μόλις μία ημέρα πριν χτυπήσει το κουδούνι για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19.

Το ανακοίνωσε επισήμως ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Βάσης, που έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους που παρέδωσαν το έργο 45 ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημέρα. Όπως εξήγησε στο 3vita.gr, οι μηχανικοί του Δήμου και όλοι οι συντελεστές του έργου ξεκίνησαν στις 25 Ιουνίου τις εργασίες και φυσικά δεν πήραν θερινές άδειες ώστε να προλάβουν την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Λίγες ακόμη τεχνικές εκκρεμότητες θα τελειώσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αντιπολίτευση να επικρίνει τη δημοτική διοίκηση όταν παρήγγειλε προκατασμευασμένες αίθουσες για ένα μήνα μαθημάτων, ώστε να αποφευχθεί η λειτουργία του σχολείου σε δύο βάρδιες. Εν τέλει δεν χρειάστηκε να αξιοποιηθούν ως «plan B».

Το έργο κόστισε στον Δήμο περίπου 120.000 ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ