2018-09-14 16:42:18
Φωτογραφία για Έξι σοβαρά θέματα που η ηγεσία μας έπρεπε να έχει επιλύσει ήδη
Μετά τις τελευταίες αλλαγές στην ηγεσία του Σώματος και του Υπουργείου μας,  η νέα φυσική και πολιτική ηγεσία, καλείται να λύσει πολλά και άλυτα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία της

Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες-δικαιώματα των Αστυνομικών.

Πολλά είναι τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στο Σώμα, η δημιουργία των οποίων πηγάζει από διάφορα αίτια. Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να κατηγορούμε την οικονομική κρίση, αλλά πολλά θέματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οφείλονται κυρίως σε παρηκμασμένες νοοτροπίες, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη δημιουργικότητας στην αντιμετώπισή τους, από πλευράς της Διοίκησης.

Εμείς θα επισημάνουμε έξι σοβαρά θέματα που η ηγεσία έπρεπε ήδη να έχει επιλύσει:

α] Καταβολή των αναδρομικών που μας έχει επιδικάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας εφάπαξ.


Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόση σημασία έχει για το Αστυνομικό προσωπικό η άμεση καταβολή των οφειλομένων χρημάτων που παράνομα κατακρατήθηκαν χρόνια τώρα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ.Πρωθυπουργού η καταβολή τους θα γίνει εντός του έτους 2018. Ζητάμε την αυστηρή τήρηση της εξαγγελίας αυτής!

Το μόνο που χρειάζεται να προσθέσουμε είναι ότι το κράτος αρνείται εδώ και χρόνια να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση, υπέρ των υπαλλήλων του, που καλούνται να εφαρμόζουν το Νόμο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους!

β] Επίδομα ΕΚΑΜ

Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε επάγγελμα, οι εξαιρετικές ικανότητες και η εξειδίκευση να αμείβονται ανάλογα. Θεωρούμε ότι η καταβολή  ενός τόσο μικρού επιδόματος σε τόσο μικρό αριθμό ατόμων ως επιβράβευση των άριστων προσπαθειών τους, δεν κινδυνεύει να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας.

γ] Επίδομα παραμεθορίου σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας

Είναι τουλάχιστον μη λογικό, το επίδομα παραμεθορίου να καταβάλλεται στους Αστυνομικούς συγκεκριμένων περιοχών της συνοριακής γραμμής της χώρας και να μη καταβάλλεται σε όλους! Τα ίδια προβλήματα και οι ίδιες επικίνδυνες συνθήκες εργασίες επικρατούν σε όλο το μήκος των συνόρων της χώρας και όχι μόνο σε συγκεκριμένους Νομούς!

δ] Ικανοποίηση των αιτημάτων μεταθέσεων των τρίτεκνων συναδέλφων

Είναι τουλάχιστον ανήθικο, να αντιμετωπίζει η ηγεσία μας εδώ και χρόνια, τις μεταθέσεις των τρίτεκνων με υπηρεσιακά κριτήρια και όχι κοινωνικά! Αν δεν είναι ευπαθείς οι οικογένειες των τρίτεκνων, σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση χρόνια τώρα, τότε ποιες είναι; Οι οικογένειες αυτές, που ζούνε με έναν μισθό, δεν μπορούν να μετατεθούν στο τόπο τους, ώστε να ορθοποδήσουν, αντιμετωπίζονται αναλόγως αν υπάρχουν οργανικές θέσεις ή αν έχουν υπηρεσιακές ανάγκες οι τόποι που επιθυμούν να μετατεθούν! Μιλάμε για 50-60 συναδέλφους το πολύ, σε σύνολο δεκάδων χιλιάδων Αστυνομικών.

ε] Υλικοτεχνική υποδομή

Πολλοί θα επικαλεστούν την οικονομική κρίση, πλην όμως δεν μας πείθουν. Το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την άποψή μας είναι γραφειοκρατικό κατάλοιπο της χρόνιας δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας !

Μία σύγχρονη γραφειοκρατική «βαβελ»!

Άγονοι διαγωνισμοί προμηθειών, με δικαστικές διεκδικήσεις των εταιρειών που δεν προτιμήθηκαν και καθυστερήσεις στη προμήθεια οχημάτων-στολών και όχι μόνο, μη συνεργασία με τις Περιφέρειες στους διαγωνισμούς του ΕΣΠΑ-ανεξαρτήτως για το ποιος έχει ευθύνη γι αυτή, έλλειψη δημιουργικότητας-καταγραφής αναγκών και σχεδίου, έλλειψη υπευθύνων και κατανομή των ευθυνών σε διάφορες Υπηρεσίες, έχουν οδηγήσει την Ελληνική Αστυνομία σε μια καταστροφική έλλειψη, που εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους Συναδέλφους μας, είναι και επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας μας!

στ] Αύξηση των οργανικών θέσεων κυρίως στην επαρχία

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι μεταθέσεις προς τις εκτός Αττικής Υπηρεσίες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με τη κατάργηση των 6700 οργανικών θέσεων, της εποχής των μνημονίων.

Για το σκοπό αυτόν, το πρώτο βήμα είναι να αυξηθούν σταδιακά, πάντα σε συνάρτηση με τις υπηρεσιακές ανάγκες, οι οργανικές θέσεις Αστυνομικών. Εδώ είναι αναγκαίο να θυμίσουμε τη κατάργηση

Το δεύτερο βήμα είναι η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αποσκοπούμε σε έναν πιο δίκαιο-αξιόπιστο τρόπο κατανομής των οργανικών θέσεων, με θέσεις που θα δώσουν πραγματικά λύση, σε ένα από τα θέματα που απασχολούν τόσο τους Συναδέλφους  που επιθυμούν διακαώς να μετατεθούν στους τόπους του, όσο και στο πρόβλημα της σταδιακής αύξησης του ορίου ηλικίας του προσωπικού, με ότι επιπτώσεις έχει αυτή  η κατάσταση στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Ασφάλεια της χώρας!

ΕΝ.Α.

«πρώτα ο Συνάδελφος!»

http://enathess.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ