2018-09-15 09:20:03
Φωτογραφία για Για αυτό το στόμα σας φαγουρίζεται ή μυρμηγκιάζει όταν τρώτε ορισμένα φρούτα και λαχανικά
Το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας είναι μια εποχιακή αλλεργία στη γύρη, που εκδηλώνεται σε μερικά από τα ωμά φαγητά Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του συνδρόμου στοματικής αλλεργίας είναι ένα κνησμώδες στόμα μαζί με πρήξιμο των χειλιών, του στόματος, του λαιμού, του προσώπου και της γλώσσας.

Εκδηλώνεται όταν οι άνθρωποι γίνονται ευαίσθητοι σε ένα αλλεργιογόνο περιβάλλον, όπου υπάρχει για παράδειγμα γύρη που προέρχεται από δέντρα και χόρτα και στη συνέχεια τρώνε ένα φαγητό που περιέχει μια στενά συνδεδεμένη πρωτεΐνη.

Οι αντιδράσεις τείνουν να εμφανίζονται στα τέλη της εφηβείας ή την πρώιμη ενηλικίωση, αφού οι άνθρωποι έχουν περάσει χρόνια τρώγοντας ορισμένα φρούτα χωρίς πρόβλημα. Αυτό είναι διαφορετικό από τις παραδοσιακές τροφικές αλλεργίες, όπως το γάλα και τα φιστίκια, που τείνουν να εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.

Ως επί το πλείστον, τα συμπτώματα τείνουν να περιορίζονται μόνο στο στόμα, αλλά ένα εκτιμώμενο 1-2 τοις εκατό των περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλαξία, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση.


Ακολουθεί ένας πίνακας που χαρτογραφεί ποια γύρη σχετίζεται με ποια αλλεργική αντίδραση.

Πώς να αποφύγετε μια τέτοια αντίδραση;

Οι πρωτεΐνες, στις οποίες αντιδρούν οι άνθρωποι, τείνουν να διασπώνται όταν μαγειρεύονται.

Οι αντιδράσεις θα μπορούσαν επίσης να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή που είναι, με τις πιθανότερες χειρότερες αντιδράσεις να συμβαίνουν μετά από μια εποχή γύρης.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από σύνδρομο στοματικής αλλεργίας δεν το αναφέρουν στο γιατρό τους, είναι καλό να τους ενημερώνουν, ώστε να μπορούν να κρατούν αρχείο για το τι συμβαίνει.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το streaming και το μέλλον του gaming
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το streaming και το μέλλον του gaming
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ