2018-09-15 18:07:46
Φωτογραφία για Η Kate Moss μετανιώνει για την αμφιλεγόμενη δήλωσή της του 2009
Στο παρελθόν είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να θεωρούν πως προωθούσε τις διατροφικές διαταραχές και δημιουργούσε λάθος πρότυπα

Η Kate Moss έκανε τη δική της επανάσταση στο χώρο της μόδας. Ξεκίνησε κυνηγώντας το όνειρό της, την στιγμή που κανείς δεν πίστευε σε αυτήν. Ακόμα και η μητέρα της την είχε προειδοποιήσει - όταν σε ηλικία 14 χρονών τριγυρνούσε στο Λονδίνο αναζητώντας την ευκαιρία - πως δεν θα την στηρίξει σε αυτή της την απόφαση. Η Kate Moss όμως τα κατάφερε, με ύψος που δεν άγγιζε καν το 1,70 μπήκε στον χώρο της μόδας και αναδείχθηκε σε super model της δεκαετίας του '90.

Το όνομά της φιγούραρε για χρόνια στις καμπάνιες των πιο διάσημων σχεδιαστών. Όλοι επιθυμούσαν το petite μοντέλο στα catwalks τους. Ασυμβίβαστη και συχνά προκλητική στις δηλώσεις της η Kate κατάφερνε πάντα να τραβάει τα φώτα πάνω της.Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες της μόδας. Συγχρόνως όμως είναι και μια γυναίκα της οποίας τα motto ζωής έχουν προκαλέσει κατά καιρούς αντιδράσεις.


Ποιός θα ξεχάσει τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2009 στο WWD δηλώνοντας ''nothing tastes as good as skinny feels'' (Καμία γεύση δεν είναι εξίσου ευχάριστη, με την αίσθηση του αδύνατου σώματος). Ακολούθησε σάλος αντιδράσεων με πολλούς να ισχυρίζονται ότι τέτοιες απόψεις προωθούν τις διατροφικές διαταραχές και δημιουργούν λάθος πρότυπα. H Kate επέμενε στα λεγόμενά της ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 2014, η καναδική εταιρεία Hudson's Bay Company κυκλοφόρησε T-shirt με τη συγκεκριμένη φράση. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που λίγες μέρες αργότερα οι ιθύνοντες απέσυραν το T-shirt από την αγορά και ζήτησαν δημόσια συγγνώμη.

Και επειδή τα χρόνια περνούν και οι άνθρωποι αλλάζουν, ήρθε η στιγμή το γνωστό μοντέλο να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη φράση. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Megyn Kelly ξεκαθάρισε πως δεν θα το έλεγε σήμερα και δήλωσε: ''Ο φίλος μου συνήθιζε να το λέει. Επειδή μέναμε μαζί και ξέρεις πηγαίναμε για μπισκότα και λέγαμε: 'Καμία γεύση δεν είναι σαν...''. Ήταν σαν καμπανάκι'' και συνέχισε: ''Τώρα πλέον υπάρχει ποικιλία στον χώρο της μόδας. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μεγέθη, χρώματα, ύψη... Γιατί να υπάρχει ένα one size μοντέλο και να εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους; Σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα''.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ