2018-09-15 20:52:48
Φωτογραφία για Γιατί η Apple έχασε την ευκαιρία και δεν πρόσθεσε μια θύρα USB-C στο iPhone του 2018
Τα νέα μοντέλα iPhone, τα οποία η Apple παρουσίασε στις 12 Σεπτεμβρίου, δεν θα έχουν την υποδοχή USB-C. Για πρώτη φορά αυτή η θύρα παρουσιάστηκε το 2015 σε μια νέα γενιά 12 ιντσών MacBook, αλλά να την εισαγάγει στο νέο iPhone της Apple το 2018 δεν το τολμούν. Γιατί; Οι δημοσιογράφοι του The Verge αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα.

Το παρωχημένο καλώδιο Lightning με ισχύ μόλις 5 βολτ φαίνεται ντεμοντέ, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία και το σχεδιασμό, το οποίο προσφέρει το νέο iPhone του 2018. Η ίδια η εταιρεία δεν κατονομάζει το λόγο για τον οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα 5 ετών παλιό σύνδεσμο στα smartphones της. Το Verge είναι σίγουρο πως η Apple φοβάται να τρομάξει τους πελάτες της από ένα νέο καλώδιο.

Ωστόσο, το USB-C δεν είναι τόσο καινούριο για τους χρήστες των προϊόντων της Apple. Από το 2012, αυτός ο σύνδεσμος εισάγεται σταδιακά σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, από το κλασσικό MacBook έως το πιο παραγωγικό MacBook Pro.Οι οπαδοί της εταιρείας ήταν βέβαιοι ότι η USB-C θα περάσει σταδιακά σε όλες τις συσκευές της Apple, και φυσικά και στο iphone εγκαταλείποντας το παρωχημένο καλώδιο πού υπάρχει τώρα. Ωστόσο, η διαχείριση της Apple δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια απόφαση.


Το πρόβλημα της Apple είναι ότι βλέπει τη θύρα USB-C ως προϊόν εξειδικευμένης χρήσης, παρά τα πολλά πλεονεκτήματά της οπως το ότι σας επιτρέπει επίσης να φορτίζετε το iPhone αρκετές φορές πιο γρήγορα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας μια ξεπερασμένη θύρα, οι ιδιοκτήτες iPhone αγοράζουν ακριβούς προσαρμογείς τύπου USB-C που χρησιμοποιούνται σε νέους υπολογιστές της Apple.

Στην πραγματικότητα, η Apple χάνει και πάλι την ευκαιρία να γίνει ηγέτης στην αγορά των smartphone και των υπολογιστών. Η εταιρεία, ακόμη και στο στάδιο της δημιουργίας του iPhone 7, δεν θα μπορούσε μόνο να αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών, αλλά και να βάλει μια νέα θύρα αντί της ήδη παρωχημένης Lightning. Έτσι, η Apple θα μπορούσε να ενώσει και νέους φορητούς υπολογιστές και τα smartphones, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα τους να έχουν ένα ενιαίο σύνδεσμο, όπως ήταν κατά τις ημέρες του iPod Classic και το iPhone 4. Αντί για αυτό, η εταιρεία φαίνεται να σιωπά, αρνούμενη να είναι σε θέση να προσφέρει στα εκατομμύρια των χρηστών της ένα νέο είδος αλληλεπίδρασης με τα gadget τους.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ