2018-09-17 16:28:28
Φωτογραφία για Τι δουλειά έχουν τα πρόβατα στο Παρίσι;
Σχεδόν 30 προβατίνες εθεάθησαν την Κυριακή στο Παρίσι με τους βοσκούς να τα παρακολουθούν διακριτικά - Πολλοί περαστικοί ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με το θέαμα άλλοι όμως έδειξαν την δυσφορία τους για την παρουσία των ζώων

Έκπληκτοι οι Παριζιάνοι έβλεπαν χθες το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ένα κοπάδι προβάτων να κόβει βόλτες.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Liberatiοn», σχεδόν 30 προβατίνες εθεάθησαν, την Κυριακή στο Παρίσι με τους βοσκούς να τα παρακολουθούν διακριτικά.

Τα πρόβατα, που ανήκουν στην αγροτική ένωση «Clinamen» ,διέσχισαν το πάρκο La Courneuve στην περιοχή Seine-Saint-Denis και στη συνέχεια έκαναν βόλτα στα πεζοδρόμια του Aubervilliers, σε εθνικές οδούς και κυκλικούς κόμβους.

Πολλοί περαστικοί ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με το θέαμα άλλοι όμως έδειξαν την δυσφορία τους για την παρουσία των ζώων, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».


Τα πρόβατα διέσχισαν χθες μία απόσταση 25 χιλιομέτρων για να φθάσουν στο πάρκο Parc de la Villette.

Οι βοσκοί τους, μέλη της ένωσης «Clinamen» εξηγούν ότι ο σύλλογός τους έχει έναν και μοναδικό στόχο: να καταδείξει την σπουδαιότητα της αστικής γεωργίας.

«Τα πρόβατα αυτά ανήκουν σε μία σπάνια φυλή, την φυλή «le bleu de maine», όπως εξηγεί ο Γκιγιόμ Λετεριέ, ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου.

«Κι επειδή κανείς από εμάς δεν ήταν πριν βοσκός, αυτό μας βοήθησε να εντάξουμε τα πρόβατα στην πόλη την ώρα που οι επαγγελματίες του κλάδου αμφισβητούσαν την προσπάθειά μας», προσθέτει.

Εκτός από την παρέλαση των προβάτων, οι Παριζιάνοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο πολιτιστικό κέντρο «La Villete« διαλέξεις σχετικά με την αστική γεωργία.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation,η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στo Pavillon de l' Arsenal θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το παρελθόν αλλά και το μέλλον της γεωργίας του Παρισιού.

Μίνα Αγγελίνη
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ