2018-09-17 20:52:12
Φωτογραφία για Κύπρος: Επέκτειναν τουριστική ζώνη χάριν τεμαχίων οικογένειας
Επέκταση της τουριστικής ζώνης σε περιοχή στην Πέγεια, για να καλυφθούν οι ανάγκες πολυμελούς οικογένειας, τα οποία στο τέλος έμειναν αναξιοποίητα ή πωλήθηκαν σε εταιρείες, αποκαλύπτει μέσα από την έκθεσή του για τις «Αλλαγές των Πολεοδομικών Ζωνών στην Πέγεια» ο Γενικός Ελεγκτής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μετά από αίτημα του Δήμου Πέγειας, το οποίο και ικανοποιήθηκε, έγινε επέκταση της τουριστικής ζώνης σε δύο συγκεκριμένα τεμάχια, για να μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημα πολυμελούς οικογένειας για ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών της.

Όπως διαπιστώθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, το ένα τεμάχιο παραμένει αναξιοποίητο, ενώ το άλλο έχει διαχωριστεί και πωληθεί σε διάφορα άτομα και εταιρείες ανάπτυξης γης.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι μέλη της οικογένειας αυτής, είναι ιδιοκτήτες μεγάλου αριθμού τεμαχίων γης σε Πάφο και Λεμεσό.

Όπως αναφέρει η έκθεση, το πρώτο τεμάχιο (Φ/Σχ 44/07W1 και αρ. 314, προηγουμένως αρ. 8), είχε μεταβιβαστεί το 2003 στους δύο απογόνους της πρώην ιδιοκτήτριας και παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο. Αυτό το γεγονός σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία,  δείχνει ότι δεν κάλυψε, ούτε υπήρχε η ανάγκη να καλύψει, οποιαδήποτε στεγαστική ανάγκη των μελών της οικογένειας.


Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, οι δύο απόγονοι είναι ιδιοκτήτες/συνιδιοκτήτες μεγάλου αριθμού τεμαχίων ακίνητης ιδιοκτησίας σε Λεμεσό και Πάφο.

Το δεύτερο τεμάχιο (Φ/Σχ 44/07W1 και αρ. 404, προηγουμένως αρ. 7), έχει διαχωριστεί και πωληθεί σε διάφορα άτομα και εταιρείες αναπτύξεως γης, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία. Μάλιστα, σήμερα, στο τεμάχιο αυτό έχουν κτιστεί οκτώ κατοικίες και καμία από αυτές δεν ανήκει σε μέλη της οικογένειας.

Άξιο αναφοράς για την έκθεση, είναι το γεγονός ότι η πρώην ιδιοκτήτρια του τεμαχίου είναι επίσης ιδιοκτήτρια και άλλων τεμαχίων στον Δήμο Πέγειας, στα οποία περιλαμβάνονται και δύο τεμάχια εντός της ζώνης Η2 (Ζώνη με επικρατούσα χρήση την κατοικία), όπου έχουν ανεγερθεί ήδη κατοικίες και δύο τεμάχια εντός της ζώνης Π2, σε ένα από τα οποία έχει ανεγερθεί κατοικία και κατάστημα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ