2018-09-18 10:52:24
Φωτογραφία για Αν ανατριχιάζεις συχνά είναι ανησυχητικό; Έρευνες απαντούν!
Έχεις πάει ποτέ σε μια συναυλία και νιώθεις να ανατριχιάζεις; Βλέπεις μια ταινία ή συναντάς μια φίλη σου μετά από καιρό και πάλι ανατριχιάζεις. Αν ανατριχιάζεις συχνά, αν το δέρμα σου γίνεται σαν…”κοτόπουλου” είναι ανησυχητικό; Οι έρευνες το μελέτησαν και μας έδωσαν μια απάντηση.

Αν ανατριχιάζεις συχνά είναι σημάδι ότι ζεις μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή! Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα Reading και Leeds music festivals, προκειμένου να ανακαλύψουν αν το ότι ένας άνθρωπος ανατριχιάζει, αυτό συνδέεται με την υγεία του και την προσωπικότητά του.

Τι σημαίνει, λοιπόν, αν ανατριχιάζει συχνά;

Η ομάδα ερευνητών κατέληξε αποκάλυψε πως αν ανατριχιάζεις συχνά, τότε είναι πιο πιθανό να δημιουργείς δυνατές σχέσεις, να πετύχεις υψηλούς ακαδημαϊκούς σκοπούς και να είσαι πιο υγιής!

Αυτό που μερικές φορές σε ενοχλεί…τελικά είναι για καλό. Η μελέτη Barclaycard, η οποία διεξήχθη από τον ερευνητή του Πανεπιστημίου Harvard Matthew Sachs και τον καθηγητή Robin Murphy του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αξιολόγησε τις απαντήσεις 100 ατόμων που παρακολουθούσαν μια ζωντανή μουσική παράσταση ενώ φορούσαν μια συσκευή παρακολούθησης.


Οι ερευνητές ανέλυσαν τις ψυχολογικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων στην μουσική ενώ πραγματοποίησαν και μια σειρά από ψυχομετρικά τεστ προκειμένου να αποφασίσουν τι δηλώνει η “ανατριχίλα” για το άτομο!

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 55% των Βρετανών είναι πιθανό να ανατριχιάσει ενώ παρακολουθεί μια live παράσταση, από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μια συναισθηματική αντίδραση στη μουσική με το 55% να βιώνει την “ανατριχίλα” ενώ όσον αφορά τους άνδρες το βίωσε το 46%.

Πολύ περισσότερο, τα άτομα παρατήρησαν ότι αυτοί που ανατριχιάζουν περισσότερο είναι πιο ευχάριστοι στις σχέσεις τους, έχουν πιο θετική διάθεση και έχουν σωματική ευεξία από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Την επόμενη φορά που θα ανατριχιάσεις, σκέψου όλα αυτά τα θετικά. Σκέψου ότι είσαι χαρούμενος, είσαι υγιής και δημιουργείς δυνατές σχέσεις!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ