2018-09-18 23:34:13
Φωτογραφία για Πάμε στη Βούλα για ποδήλατο μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα
Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα γιορτάσουν οι Δήμοι Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου με μια μεγάλη ποδηλατοδρομία, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι η ανάδειξη της λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων ποδηλάτων πόλης i-bike που λειτουργεί στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου (είσοδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ΔΑΚ), θα διασχίσει το παραλιακό μέτωπο κάνοντας στάση στην παραλία Αλίμου, στις 18.00 και στην παραλία Γλυφάδας, στις 19.00 και θα καταλήξει στη Β’ Πλαζ Βούλας, στις 20.00 όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα (εντός της Β’ Πλαζ).

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να έρθουν με δικά τους ποδήλατα ή να κάνουν χρήση των ποδηλάτων i-bike. Ο κάθε ποδηλάτης μπορεί να επιλέξει σημείο εκκίνησης και τερματισμού όποια στάση της διαδρομής επιθυμεί.


Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων πόλης i-bike, εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 2014 στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο του 2016 ξεκίνησε την παρουσία του στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Συνολικά στους 4 Δήμους λειτουργούν 12 σταθμοί, με 95 ποδήλατα.

Στους σταθμούς αυτούς πραγματοποιήθηκαν από πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων και εκτιμάται ότι διανύθηκαν περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τουλάχιστον 25 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χιλιόμετρο ποδηλασίας εξοικονομεί 271 gr CO2 σε σχέση με την χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ