2018-09-19 13:23:36
Φωτογραφία για Κομματισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις; (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ)
Ο Βουλευτής ΧΑ Παππάς Χρήστος, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 1601/17-09-2018) προς τo Υπουργείo Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Για τον κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις»:

Σε εκδήλωση των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε και πραγματοποίησε πολιτική ομιλία ένας Αρχιλοχίας, εν ενεργεία στρατιωτικός. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1 απαγορεύεται η συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε κομματικές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 και με τίτλο: Απαγορεύσεις και περιορισμοί αναφέρονται ξεκάθαρα τα εξής:

«3. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρή».

Σύμφωνα δε με την απάντηση του υπουργού στην υπ' αριθ. Πρωτ. 7663/12-7-2018 ερώτησή μου, οποιαδήποτε παράβαση των εν ισχύι θεσμικών κειμένων και κανονισμών των Γενικών Επιτελείων επιφέρει τον ανάλογο πειθαρχικό έλεγχο
. Η παραβίαση που περιγράφεται ανωτέρω με τον εν ενεργεία Αρχιλοχία στο βήμα των ΑΝΕΛ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντάς τον μάλιστα πως όλο το στράτευμα είναι στο πλευρό του και η νίκη θα είναι δική τους, εκφράζοντας προφανώς τις προσωπικές του πολιτικές πεποιθήσεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει το άρθρο του Στρατιωτικού Κανονισμού και ευνοεί την ανάπτυξη του κομματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Διαβάστε την σχετική ερώτηση:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ