2018-09-19 20:31:16
Φωτογραφία για Eργαζόμενη του νοσοκομείου Έδεσσας τα «έβαλε» με το «σύστημα» και δικαιώθηκε
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έντυπης εφημερίδας Πέλλαnews εργαζόμενη του νοσοκομείο... Έδεσσας με υπομονή και επιμονή έφτασε στην δικαίωση αφού μετά από κακή εφαρμογή του νόμου έγινε λανθασμένη κράτηση ασφαλιστικών εισφορών που τελικώς επιστράφηκαν ως αχρεωστήτως παρακρατηθεντα

Ολόκληρο το δημοσίευμα της Πέλλαnews έχει ως εξής

«Την έπνιγε το δίκιο» και τελικά το βρήκε ταιριάζει να πούμε για την περίπτωση της κας Φαντίδου Παρθενόπης εργαζόμενη του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Η κα Φαντίδου όταν διαπίστωσε ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2016 έγιναν λάθος κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών (υπέρ ΕΤΕΑΕΠ (τ. ΤΕΑΔΥ)) γνωρίζοντας για την αλλαγή περί Ενιαίου Μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων κίνησε όλες τις διαδικασίες ώστε να ενημερώσει το αρμόδιο γραφείο και να διορθωθεί η εσφαλμένη παρακράτηση. Δυστυχώς γι’ αυτήν το θέμα, τελικά, δεν ήταν απλό και βρέθηκε να δίνει μια μοναχική μάχη με το «σύστημα» που λέγεται, Δημόσιο. Ένα «σύστημα» που σε πολλές περιπτώσεις έκλεινε τα «αυτιά» του είτε δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνει, είτε δείχνοντας αδιαφορία, είτε καθυστερώντας υπερβολικά τις διαδικασίες.


Επειδή, όμως, η κα Φαντίδου, ήταν σίγουρη για το ορθό της άποψης της και του αιτήματος της επέμεινε μέχρι τέλους. Η επικοινωνία της έφτασε μέχρι και το υπουργείο και το Ενιαίο Ταμείο Επικ. Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) αναγκάζοντας τους αρμοδίους να ανατρέξουν και να ελέγξουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Τελικώς και μετά τους ελέγχους η απόδοση στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. των ασφαλιστικών εισφορών από 1 Ιανουαρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2016 θεωρείται αχρεωστήτως παρακρατηθεντα και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει συμψηφισμός για όλους τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου με την επόμενη παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών προς το Ταμείο.

Αυτές οι γραμμές ήταν και η τελική απάντηση του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. με ημερομηνία, παρακαλώ, 5 Οκτωβρίου 2017. Ένας αγώνας μακρύς, μοναχικός, με την στήριξη κανενός, προς όφελος όμως όλων των εργαζομένων, όλων των συναδέλφων της κας Φαντίδου Παρθενόπης. Η ίδια όπως αποκαλύπτει στην Πέλλαnews νιώθει μεγάλη δικαίωση, όχι, γιατί πήρε πίσω κάποια χρήματα, άλλωστε δεν ήταν πολλά και η υπόθεση δεν αφορούσε μόνο τον εαυτό της, αλλά απέδειξε ότι όταν έχεις δίκιο πρέπει να μάχεσαι γι αυτό και να μην σταματάς με την πρώτη δυσκολία. Άλλωστε η γραφειοκρατία που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο και στο σύστημα Υγείας είναι τόση μεγάλη και χαοτική που πραγματικά το μόνο εύκολο είναι να χάσεις το δίκιο σου. Όχι όμως όταν δεν το βάζεις κάτω, όπως η κα Φαντίδου που η περίπτωση της μας δίνει την δυνατότητα για άλλη μια φορά να τονίσουμε την αναγκαιότητα μείωσης της χαοτικής γραφειοκρατίας στο Δημόσιο σύστημα προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πέμπτη εντολή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πέμπτη εντολή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ