2018-09-20 09:49:50
Φωτογραφία για Σε νοσοκομείο της Γερμανίας με συμπτώματα δηλητηρίασης o Πιοτρ Βερζίλοφ
O 30χρονος ακτιβιστής νοσηλεύεται με συμπτώματα δηλητηρίασης - Στο πλευρό του η σύζυγος και η μητέρα του

Στο Βερολίνο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Ρώσος Πιοτρ Βερζίλοφ, ένα από τα μέλη των αντικυβερνητικών ακτιβιστών «Pussy Riot» που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 30χρονος ακτιβιστής-εισβολέας στο τελικό του Μουντιάλ παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα,ο Πιοτρ βρίσκεται στα χέρια «ειδικών» του Βερολίνου.Το αεροπλάνο απογειώθηκε χθες το βράδυ από τη Μόσχα με προορισμό το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου.

Η σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα βρίσκεται στο πλευρό του όπως και η μητέρα του Γελένα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο καθώς ο Πιοτρ είναι ο δεύτερος Ρώσος που φέρεται να έπεσε θύμα δηλητηρίασης από Ρώσους πράκτορες μετά τον πρώην διπλό πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη της, Γιούλια, στη Βρετανία.


«Υποθέτω ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε είτε για να τον εκφοβίσουν είτε ακόμη και για να τον δολοφονήσουν», είπε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» η σύζυγός του Ναντέζντα.

Η ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα είχε δηλώσει στο ρωσικό ιστότοπο «Meduza» ότι ο Βερζίλοφ έχασε την όρασή του και στη συνέχεια την ικανότητα να μιλά και να περπατά.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι παντρεμένος με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα επίσης μέλος των «Pussy Riot», η οποία καταδικάσθηκε το 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για αντικυβερνητική δράση σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ