2018-09-20 12:07:10
Φωτογραφία για Πόσο μετράει η φιλία στη σχέση σου;   Πηγή: https://bimag.gr/filia-sth-sxesh/
Η καλή παρέα δίνει πάντοτε χαρά στη ζωή μας. Ο βαθύτερος λόγος λοιπόν που οδηγούμαστε σε μια ερωτική σχέση είναι (φυσιολογικά) η αναζήτηση μιας ευχάριστης και ενδιαφέρουσας μόνιμης συντροφιάς, η οποία ταυτόχρονα να γεμίζει και να ολοκληρώνει τη ζωή μας. Επομένως, το έτερόν μας ήμισυ αναμένεται να είναι ο καλύτερος φίλος/η μας. Να είναι εκείνος/η που μας γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, άρα να είναι εύκολο να ανοίξουμε μαζί τις καρδιές μας και να επικοινωνήσουμε πραγματικά.

Αν νομίζεις ότι η παραπάνω περιγραφή δεν καθρεφτίζει τη σχέση σου, τότε ίσως πρέπει να αλλάξεις πορεία και να στραφείς σε μια πιο… φιλική προσέγγιση του/της συντρόφου σου.

Δεσμοί φιλίας

Η πραγματική φιλία προϋποθέτει ισότητα, ελευθερία, αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμό, ανιδιοτελή αγάπη και απέχει από κάθε έννοια επιβολής και χειρισμού. Καλλιεργείται και εμπλουτίζεται κάθε μέρα.


Τίποτα δεν μπορεί να διαρρήξει τον ψυχικό δεσμό των φίλων, εκτός από την προδοσία. Μαζί τους μοιράζεσαι τις χαρές σου, γνωρίζεις ενδιαφέρουσες εμπειρίες, κάνεις νέες ανακαλύψεις. Τους αναζητάς όταν θέλεις να ξεδώσεις και είναι η συντροφιά σου στον καφέ, στη βόλτα στα μαγαζιά, στο σινεμά, στα χόμπι, στα σπορ, στο περπάτημα στην εξοχή, στις απλές, καθημερινές χαρές. Μαζί βλέπετε τον ποδοσφαιρικό αγώνα ή την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση. Μαζί τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό, κουβεντιάζετε και σχολιάζετε τα πάντα.

Οι φίλοι είναι ασφαλώς το πιο προσφιλές σου καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές. Μια κουβέντα συμπαράστασης από τα χείλη τους φτάνει για να σε ηρεμήσει. Η παρουσία τους σε ενισχύει ψυχικά και σε στηρίζει σε κάθε αντιξοότητα, γιατί εισπράττεις κατανόηση και τρυφερότητα.

Φίλοι και κάτι παραπάνω

Σε αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά της φιλίας, αν προστεθεί η καλή σεξουαλική επικοινωνία ως πηγή αμοιβαίας ευχαρίστησης, τότε εξασφαλίζεται μια ικανοποιητική και αρμονική ερωτική σχέση.

Ποιο είναι το σημάδι της επιτυχίας; Όταν το ζευγάρι εκφράζεται πάντα με τρυφερότητα και παραμερίζει κάθε εγωισμό, προκειμένου να βρίσκει λύσεις μέσω της συζήτησης για όποια προβλήματα προκύπτουν. Όταν έχουν γνωριστεί τόσο καλά, ώστε ο καθένας από τους δύο να μπορεί να τελειώσει με άνεση τη φράση που ξεκινά ο άλλος. Όταν είναι ταυτόχρονα φίλοι, εραστές και συνοδοιπόροι στη ζωή. Και το χαίρονται!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ