2018-09-21 13:06:23
Φωτογραφία για Μικρά μυστικά για να φροντίζεις σωστά τα γκρίζα σου μαλλιά
Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν το φυσικό τους χρώμα (καστανό, ξανθό, μελαχρινό) και να αποκτούν μία γκριζωπή όψη, η οποία σταδιακά θα καταλήξει στην αναπόφευκτη του λευκού, τότε η αλλαγή στον τρόπο που κάνεις την περιποίηση σου αποτελεί μονόδρομο. Ο λόγος;

Τα γκρίζα μαλλιά έχουν αυξημένη τάση για ξηρότητα και θαμπάδα, η οποία εύκολα και γρήγορα οδηγεί στο κιτρίνισμα της τρίχας. Ένα αποτέλεσμα κακόγουστο και σε καμία περίπτωση στιλάτο και γοητευτικό, που μπορεί όμως να αποφευχθεί αν ακολουθήσεις μία καθημερινή ρουτίνα φροντίδας συμβατή με την περίπτωσή σου. Σαν την ακόλουθη.

Το λούσιμο

Το συχνό/καθημερινό λούσιμο είναι μία κακή συνήθεια της πλειοψηφίας των αντρών που μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία των μαλλιών, ειδικά των ευαίσθητων γκρίζων, αφού έχει αποδειχτεί ότι τους στερεί τη φυσική λιπαρότητά τους, οδηγώντας στην εμφάνιση ξηροδερμίας.


Προτίμησε ένα σαμπουάν εξειδικευμένο για γκρίζα μαλλιά, γνωστό και ως "μπλε σαμπουάν", λόγω του χρώματός του, που αποτρέπει τον αποχρωματισμό της τρίχας, όπως επίσης και το αντίστοιχο conditioner για ενυδάτωση και λάμψη.

Το styling

Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα και εντείνουν το πρόβλημα της ξηρότητας.

Χρησιμοποίησε εκείνα που είναι πλούσια σε argan oil, ένα έλαιο εμπλουτισμένο με πολύτιμα ενυδατικά συστατικά -πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη E, Ω-3 λιπαρά οξέα-, που οι δερματολόγοι το αποκαλούν το super food της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Εφοδιάσου επίσης με ένα αντηλιακό μαλλιών σε μορφή σπρέι και σε υφή λαδιού, προκειμένου να προστατεύσεις τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία που τα κάνει θαμπά και ξηρά.

Το κούρεμα

Ο έξυπνος τρόπος για να αναδείξεις τα γκριζαρισμένα σου μαλλιά είναι επιλέγοντας ένα κοντό haircut, όπως για παράδειγμα είναι το κλασικό slick back με τη χωρίστρα στο πλάι ή το μοντέρνο low fade, που δίνει έμφαση στην πυκνότητα της τρίχας στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ "σβήνει" στα πλάγια, διατηρώντας παράλληλα περισσότερο μαλλί στο σημείο του σβέρκου.

Πάνω απ' όλα όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγαπήσεις τα γκρίζα σου μαλλιά. Άσε τους άλλους να τα βάφουν κομοδινί. Εσύ ξέρεις καλύτερα ότι είναι η μισή (αν όχι όλη) γοητεία σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ