2018-09-24 17:34:10
Φωτογραφία για Η πρώτη εντύπωση που δίνεις, είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που νομίζεις!
Η πρώτη εντύπωση που δίνεις, είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που νομίζεις και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά οι επιστήμονες και πιο συγκεκριμένα μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν.

Η πρώτη εντύπωση που δίνεις στον άλλον είναι σημαντική, είναι η αρχή των πάντων, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο και δυστυχώς γι’ αυτό προβληματίζει τους περισσότερους από εμάς.

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, κάποιος μπορεί να σχηματίσει γνώμη για ένα άλλο πρόσωπο, μέσα σε ένα δέκατο ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου, ενώ για αλλάξει αυτή η άποψη χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος.

Γίνεται να μην αγχωνόμαστε μετά; Γίνεται, γιατί σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, οι άνθρωποι συνήθως υποτιμούν την πρώτη εντύπωση που έκαναν σε κάποιον που μόλις γνώρισαν.

Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές παρακολούθησαν ζευγάρια συμμετεχόντων που συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια αξιολόγησαν πόσο τους άρεσε ο συνομιλητής τους και πόσο νόμιζαν ότι άρεσαν αυτοί σ΄αυτόν.


Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι τους άρεσε το άλλο πρόσωπο περισσότερο από ότι αυτοί νόμιζαν ότι άρεσαν στο άλλο πρόσωπο.

Οι ίδιοι οι ερευνητές, ως παρατηρητές, διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να καταλάβουν από χειρονομίες και εκφράσεις πόσο κάποιος άρεσε στον συνομιλητή του.

«Οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πολύ απασχολημένοι για το τι πρέπει να πουν ή να κάνουν για να δουν τα μηνύματα που τους στέλνουν οι συνομιλητές τους, που δείχνουν ότι τους αρέσουν», ανέφερε η καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale, Margaret Clark.

Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτή η εντύπωση ότι δεν αρέσουμε σε κάποιον, συνεχίστηκε τόσο στις υπόλοιπες συνομιλίες μετά από μερικούς μήνες όσο και σε αυτές στον πραγματικό κόσμο (δηλαδή έξω από το εργαστηριακό περιβάλλον).

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τείνουμε να πιστεύουμε ότι δεν αρέσουμε σε κάποιον, επειδή ασκούμε κριτική στον εαυτό μας, για το πώς συμπεριφέρθηκε, αλλά και επειδή ως ανθρώπινα όντα μας ενδιαφέρει η γνώμη που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς.

Οι άνθρωποι ακόμη πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια μιας πρώτης συνάντησης, είναι πολύ πιο αμήχανοι, απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά και ότι δεν έδειξαν στους άλλους τον πραγματικό τους εαυτό.

Εάν ανήκεις σ΄αυτή την κατηγορία, την επόμενη φορά που θα συνομιλήσεις με κάποιον για πρώτη φορά, ηρέμησε, πάρε μια βαθιά ανάσα και να θυμάσαι ότι μάλλον του αρέσεις πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζεις!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ