2018-09-24 19:46:16
Φωτογραφία για Η Apple αποκτά το Shazam και ανακοινώνει ότι τώρα θα είναι δωρεάν
Η Apple μόλις επιβεβαίωσε σήμερα την εξαγορά της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής την Shazam. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα γίνει δωρεάν για όλους τους χρήστες, ακόμη και για όσους χρησιμοποιούν το Android .

Αυτή η αγορά βρισκόταν στα χαρτιά για αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, αναφέρθηκαν σε αυτή την πρόθεση το Δεκέμβριο του περασμένου έτους , αλλά τότε ήταν εντελώς επίσημο.

Το Shazam ήταν μία από τις πρώτες εφαρμογές που έκανε μεγάλη επιτυχία στο κατάστημα εφαρμογών και την κατεβάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές. Η εφαρμογή "ακούει" τα τραγούδια όταν οι χρήστες την ανοίγουν, και στη συνέχεια παρέχει συνδέσεις στο κομμάτι μέσω υπηρεσιών όπως το Spotify και το iTunes και του YouTube.

Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα αρκετά μαγικό όταν πήρα για πρώτη φορά ένα iPhone , αλλά, όπως και πολλά από τα πρώτα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ο αντιπρόεδρος της Apple και της Apple Music , ο Oliver Schusser, ήταν αρκετά ασαφής για το γιατί η εταιρεία σκοπευει να κάνει με αυτή την αγορά. Είπε ότι είναι "ενθουσιασμένος που φέρνει την ομάδα αυτή μαζί τους για να προσφέρει στους χρήστες ακόμη πιο μεγάλους τρόπους να ανακαλύψουν, να βιώσουν και να απολαύσουν τη μουσική".


Η άποψή μου είναι ότι αυτή η απόκτηση έχει συμβεί για τρεις κύριους λόγους.

Πρώτον, ως ένας τρόπος για να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της. Το Pixel της Google μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα ένα τραγούδι που παίζει κοντά, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Τώρα που η Apple αγόρασε το Shazam, θα περίμενα να ενσωματώσει στο μέλλον στο iOS παρόμοια χαρακτηριστικά.

Δεύτερον, τα χρήματα. Προφανώς, το Shazam αναγνωρίζει 20 εκατομμύρια κομμάτια κάθε μέρα. Εάν η Apple μπορεί να ωθήσει αυτούς τους χρήστες προς το iTunes, θα μπορούσαν να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Και τρίτον ως τρόπο βελτίωσης της Siri. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την Apple ως καθυστερημένη πίσω από τους ανταγωνιστές της όταν πρόκειται για τους βοηθούς φωνής. Όμως, με την εμπειρία του Shazam στον χώρο του ήχου και ιδιαίτερα την αναγνώριση και την ανάλυση κάποια από αυτή την εμπειρία θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της Siri.

Ό, τι και αν έχει η Apple στο μυαλό της για το Shazam, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η αφαίρεση διαφημίσεων είναι ένα καλό πράγμα. Μένει να δούμε τι άλλο έχει η Apple στο μανίκι της για αυτή την υπηρεσία.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ