2018-09-25 10:07:29
Φωτογραφία για Ρωτήστε τους sommelier: Ποιές τάσεις στο κρασί πρέπει να ξεπεραστούν;
Η δημοφιλής ιστοσελίδα κρασιού vinepair.com ρώτησε 10 επαγγελματίες του κλάδου κρασιού στην Αμερική ποιες είναι οι τάσεις στο κρασί με τις οποίες πρέπει να τελειώνουν! Και να, τι απάντησαν:

Η νέα μόδα στη συσκευασία κρασιού

"Η μεγαλύτερη τάση στο κρασί που πρέπει να τελειώσει είναι η συσκευασία. Η γενικότερη ιδέα είναι αυτή: Αν μια διαφήμιση για ένα κρασί επικεντρώνεται στο πόσο ωραίο είναι το πακέτο αντί να διαφημίζει το εσωτερικό του ... σκεφτείτε δύο φορές για να το δοκιμάσετε! - «Bill Burkhart, Sommelier, The Grill Room, Νέα Ορλεάνη».

Ο μύθος ότι το ροζέ είναι μόνο για καλοκαίρι

"Το ροζέ δεν είναι μόνο για καλοκαίρι! Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να εξερευνήσετε. Τα ανθεκτικά σε παλαίωση ροζέ που παράγονται σε Abruzzo, Provence και Rioja πίνονται πολύ ωραία και το χειμωνα. Η πολυπλοκότητα, το βάθος και το προφίλ γεύσης που προσφέρουν αυτά τα ροζέ ταιριάζουν με μια ποικιλία ενδιαφερόντων συνδυασμών κρασιού-φαγητού.


- «Damien Good, Γενικός Διευθυντής, Don Angie, New York, N.Y.»

Ο τρόπος που ανοίγεις ένα κρασί

"Είμαι πολύ παραδοσιακή όταν πρόκειται για τις επιθυμίες μου για τις συσκευασίες κρασιού. Μου αρέσει ο ρομαντισμός του να ανοίγεις ένα πραγματικό φελλό, να κρατάς το λαιμό της φιάλης κλπ. Το να ανοίξεις το τενεκεδάκι ή ξεβιδώσεις το μεταλλικό καπάκι με ενοχλεί - θα το δοκιμάσω, απλά προτιμώ τον τρόπο παράδοσης του Παλαιού Κόσμου.

- «TiffanyTobey, Sommelier, SER Steak + Spirits, Ντάλας, Τέξας».

Η πώληση κρασιού με το ποτήρι

"Η τάση του κρασιού που πρέπει να ξεφορτωθούμε είναι νομίζω η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στους σομελιέ να πωλούν το βασικό κρασί με το ποτήρι και όχι με το μπουκάλι. Καταλαβαίνω ότι μια λίστα με κρασιά από το ποτήρι είναι πιο μοναδική και προσφέρει κρασιά που δεν θα έβρισκες αλλού. Αλλά αυτό περιορίζει την δημιουργικότητα ενός σομελιέ.  Για παράδειγμα, προσφέρουμε ένα Chinon (Cabernet Franc) από το ποτήρι αντί του συνηθισμένου Cabernet Sauvignon στο Spice Finch. Αυτό το κρασί λειτουργεί πολύ καλύτερα σε συνδυασμό με την κουζίνα του εστιατορίου και προσφέρει στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα στυλ κρασιού που ίσως να μην είχαν ανακαλύψει στο παρελθόν.

- «Michael Haggerty, Διευθυντής Ποτών, Spice Finch, Philadelphia»

Η τάση να ακολουθούμε τις τάσεις στο κρασί

"Η τάση του κρασιού που πρέπει να τερματιστεί είναι η τάση προς τις τάσεις. Είναι καλό να ακολουθήσετε το κοπάδι, αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο να πειραματίζεστε με ανοιχτό μυαλό, να κάνετε ερωτήσεις, να διατυπώνετε τις δικές σας απόψεις και στη συνέχεια να δημιουργείτε τις δικές σας τάσεις για τον εαυτό σας με βάση αυτό που σας αρέσει να πίνετε.

-« David Metz, Sommelier and Wine Director , Plume, Washington DC»

Η αποδοχή του κακού φυσικού κρασιού

"Το φυσικό κρασί πρέπει να σταματήσει. Όχι γενικότερα το φυσικό κρασί αλλά το κακό  φυσικό κρασί πρέπει να σταματήσει. Και η αποδοχή του κακού κρασιού που φαίνεται να έχει περάσει επειδή είναι φυσικό!

- «Christopher Bates, Master Sommelier και ιδιοκτήτης, Element Winery, Arkport, N.Y.»

Κρασί που δεν είναι από σταφύλια

"Κρασί από οτιδήποτε άλλο εκτός από σταφύλια ... Εντάξει, γνωρίζω ότι μπορούμε να ζυμώσουμε και άλλα φρούτα και να επεκτείνουμε τη βιομηχανία οίνου. Τα τελευταία χρόνια η μαζική αγορά άρχισε να καταλαβαίνει ότι το Moscato ή το Merlot είναι το σταφύλι, όχι το εμπορικό σήμα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλα είδη κρασιών στους καταλόγους κρασιών, παρακαλώ να το κάνουμε έτσι ώστε να μην μπερδεύουμε τους πελάτες μας.

- « Cha McCoy, Founder of The Communion, Cha Squared Hospitality, Harlem, N.Y..»

Κρασί χωρίς θειώδη

«Θα ήμουν ευχαριστημένος εάν η τάση των« sulfites-in-red-wine-cause-headaches »θα έφευγε κάποια στιγμή. Υπάρχει επιστήμη που υποδηλώνει ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων είναι πράγματι ευαίσθητο σε θειώδη και ότι η ευαισθησία μπορεί να προκαλέσει αντίδραση. Ωστόσο, πρόκειται για μια ασθματική αντίδραση, όχι για πονοκέφαλο. Το διοξείδιο του θείου εμφανίζεται φυσικά σε όλα τα κρασιά και έχει χρησιμοποιηθεί στην οινοποίηση από την αρχαία Ρώμη. Τα θειώδη δρουν ως αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά για να διατηρήσουν τη γεύση και τη φρεσκάδα των κρασιών. Υπάρχουν κρασιά χωρίς επιπλέον θειώδη. Ωστόσο, αυτοί οι οίνοι διατρέχουν τον κίνδυνο επαναζύμωσης ή οξείδωσης. Νομίζω ότι οι πιθανότεροι αίτιοι για τους πονοκεφάλους από κατανάλωση κόκκινου κρασιού είναι τα υπολλειματικά σάκχαρα, οι υψηλές τανίνες και η αφυδάτωση».

- «Jessica Norris, Ανώτερος Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρασιού,"Del Frisco’s Double Eagle Steakhouse»

9. Να πίνουμε άγευστα κρασιά

"Το να πίνουμε κρασιά για οποιονδήποτε άλλο λόγο παρά το γεγονός ότι είναι νόστιμα. Οι τεχνικές οινοποίησης και οι καλλιεργητικές πρακτικές είναι αδιάφορες εάν το τελικό προϊόν είναι κακό. Στο τέλος της ημέρας, η κατανάλωση κρασιού πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και με την πληθώρα επιλογών που διατίθενται σήμερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πίνετε κρασί που δεν έχει ωραία γεύση ».

Andy Wedge, Wine Director, Momofuku Nishi, New York, N.Y.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ