2018-09-25 11:34:17
Φωτογραφία για «Θέλω να δω την θάλασσα για τελευταία φορά»: Η επιθυμία ενός 88χρονου με Αλτσχάιμερ
Η επιθυμία ενός 88χρονου, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από τη γενέτειρά του και να μεταφερθεί στα βόρεια της Ιταλίας για να είναι κοντά στην κόρη του, κάνει το γύρω το διαδικτύου.

Η ιστορία του Φράνκο Τζανφρέντι, που παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια με το Αλτσχάιμερ, έχει δημοσιευτεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας. Μετά το τέλος των διακοπών του αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου γεννήθηκε, στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας, και να μεταφερθεί κοντά στο Τορίνο.

Κατά την μεταφορά του και ενώ βρισκόταν στο ασθενοφόρο, ο ηλικιωμένος εξέφρασε στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού την έντονη επιθυμία του: «θα ήθελα να δω την θάλασσα για τελευταία φορά».

Οι εθελοντές αμέσως πήγαν με το ασθενοφόρο μέχρι την παραλία της Μαρίνα Ντι Καρράρα, πολύ κοντά στην θάλασσα, άνοιξαν τις πίσω πόρτες και επέτρεψαν στον Φράνκο, μαζί με την κόρη του, να ατενίσει τον ορίζοντα και τη γαλήνια θάλασσα που ήταν ακριβώς μπροστά του.

Η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Ιταλό ηλικιωμένο ενώ κοιτάζει στην θάλασσα, έχει αναπαραχθεί από όλα τα Μέσα στη χώρα και ο γιος του Φράνκο, Αντρέα, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του πατέρα του. «Θέλω να ευχαριστήσω τους αγγέλους αυτούς, τους εθελοντές που επέτρεψαν στον πατέρα μου να δει την θάλασσα, ίσως για τελευταία φορά», έγραψε ο γιος του Φράνκο Τζανφρέντι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ