2018-09-25 12:25:06
Φωτογραφία για Σε camp στην Παλλήνη 30 μαθητές από 7 χώρες της Ευρώπης
Το μεγάλο ευρωπαϊκό camp μαθητών από το Ινστιτούτο Goethe και την Ελληνογερμανική Αγωγή – Τριάντα μαθητές από 7 χώρες της Ευρώπης έκαναν ένα ξεχωριστό ταξίδι

Τριάντα νέοι πρεσβευτές της Ελλάδας ξεκίνησαν και φέτος από τις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, για να μεταδώσουν στις χώρες τους τα μηνύματα πολιτισμού και φιλοξενίας που πήραν στη χώρα.

Γλωσσική «γέφυρα» στο ταξίδι τους τα γερμανικά, τα οποία και έφεραν και φέτος κοντά και εντός της Ελλάδας, 30 έφηβους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης το μεγάλο camp μαθητών που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Goethe και η Ελληνογερμανική Αγωγή. Στο camp συμμετείχαν 12 αγόρια και 18 κορίτσια, τα οποία ετοίμασαν για τρίτη χρονιά φέτος τις αποσκευές τους και ξεκίνησαν από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης για ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Οι νέοι από τη Γερμανία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συναντήθηκαν στο «Sommercamp in Athen», το καλοκαιρινό camp, από το Ινστιτούτο Goethe και η Ελληνογερμανική Αγωγή από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη
. Οι νέοι γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, γνώρισαν τον πολιτισμό και τη νοοτροπία άλλων λαών, επικοινώνησαν στις καθημερινές τους δραστηριότητες στη γερμανική γλώσσα. Επισκέφτηκαν αξιοθέατα, παρακολούθησαν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, έζησαν την καθημερινότητα της ζωής στην Αθήνα και στην Παλλήνη και συνειδητοποίησαν ότι αποτελούν μέλη μίας ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κοινό σημείο μεταξύ των νέων που επελέγησαν ήταν η συμμετοχή των σχολείων τους στο δίκτυο Pasch «Σχολεία: μαζί χτίζουμε το μέλλον» που αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και στοχεύει στην προώθηση και διάδοση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού. Σε μια εποχή που αμφισβητείται η αξία ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ινστιτούτου Goethe και της Ελληνογερμανικής Αγωγής που φέρνουν κοντά νέους από όλη την Ευρώπη υπενθυμίζουν τις αρχές που αποτέλεσαν θεμέλιους λίθους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και συνεχίζουν να αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του. Το μέλλον όμως ανήκει στους νέους.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ