2018-09-25 17:34:10
Φωτογραφία για «Βουτιά» στην παραλία του Αγ. Σώστη Πάργας
«Κρυμμένη» από τους περισσότερους επισκέπτες του δήμου Πάργας, απομονωμένη και ερημική λόγω της δύσκολης πρόσβασης από ξηράς, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Σώστη, στην οποία δεσπόζει και ένα εκκλησάκι ανάμεσα στα βράχια.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε όμορφα πλάνα από την περιοχή.

Σε ορισμένα από τα πλάνα, μάλιστα, χελιδόνια συντρόφευαν την πτήση του drone.

Χτισμένη στη σχισμή δύο επιβλητικών βράχων, η εκκλησία του Αγίου Σώστη, από την οποία έλαβε και η παραλία το όνομά της, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες της περιοχής.

Η παραλία είναι προσβάσιμη κυρίως μέσω πλοίων που κάνουν εκδρομές στην περιοχή, με αφετηρία την Πάργα.

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ απέναντί της βρίσκονται οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.


Αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άη Γιαννάκης στα ανατολικά.

Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ