2018-09-25 23:14:15
Φωτογραφία για Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών: Δυναμικά μπροστά
Της Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών

   Ήταν επιτακτική ανάγκη, η δημιουργία μιας νέας συνδικαλιστικής έκφρασης  στο χώρο των συνοριακών αστυνομικών  περιγράφοντας τον στόχο αλλά και την αναγκαιότητα μιας  προοδευτικής αντίληψης στην λειτουργία του συνδικαλιστικού συστήματος.

    Σε μια εποχή όπου οι απώλειες των κεκτημένων ήταν πολλές, οι διεκδικήσεις δεν ήταν σθεναρές με αποτέλεσμα να έχει χαθεί  η ταυτότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στα Σώματα Ασφαλείας,  είναι πλέον αναγκαίος ένας υπεύθυνος λόγος που θα καθιστά το συνδικαλιστικό κίνημα άξιο εκπρόσωπο των εργαζομένων και θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη.

    Με επιχειρήματα και όραμα μέσα από  σχέσεις εμπιστοσύνης  και ειλικρίνειας  για τον συνάδελφο που  εκπροσωπεί, η νέα Προοδευτική Συνδικαλιστική Έκφραση των Συνοριακών - Αστυνομικών οφείλει να ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις των καιρών και να  δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα συντελέσουν στην  πρόοδο του συνδικαλισμού που για χρόνια τώρα παραμένει στάσιμος.


       Η νέα συνδικαλιστική  παράταξη « Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών »   αντλεί την ταυτότητά της από τις έννοιες που προσδιορίζει η ίδια :

     Προοδευτική, γιατί είναι αναγκαιότητα το συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις ετών που το οδήγησαν σε μια αχνή τυπική αντίδραση,  στην υφαρπαγή των κεκτημένων από τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων. Είναι αναγκαία η νέα συνδικαλιστική στάση να είναι αξιοπρεπής και να υποστηρίζεται από ανθρώπους με όραμα, ειλικρίνεια και σεβασμό στον συνάδελφο.  Προοδευτική γιατί  το μέλλον δεν χαρίζεται και η ανάγκη της προόδου σε ένα περιβάλλον που μετεξελίσσεται είναι επιβεβλημένη. 

     Έκφραση γιατί,  στις μέρες μας η έννοιά της έχει χαθεί μέσα από  ένα copy paste των ιδεών και διεκδικήσεων της προηγούμενης χρονιάς,  χωρίς νέα στοιχεία, χωρίς την μετεξέλιξη που απαιτούν οι νέες συνθήκες.  Η έκφραση ως απαραίτητο στοιχείο στο συνδικαλιστικό χώρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι γέννησης και λειτουργίας της συνδικαλιστικής παρουσίας. Ή έκφραση  που τόσο τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε αυτή αλλά και τα όρια της, είναι πλέον αναγκαίο να  διατυπώνεται  χωρίς φόβο αλλά  με υπεύθυνο λόγο  και επιχειρήματα. Να μπορεί να εξάγει ρεαλιστικούς στόχους και να τολμά να αποτυπώνει την πραγματικότητα τόσο στην Ηγεσία όσο και σε αυτούς που εκπροσωπεί.

    Συνοριακών Αστυνομικών, διότι η κοινή αφετηρία αυτής της κατηγορίας προσωπικού και η διαφορετικότητα από το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό προκάλεσε σωρεία θεσμικών  ανισοτήτων παρόλο που βασικός στόχος της αστυφυλακοποίησης ήταν η εξάλειψη αυτών των διαφοροποιήσεων. Η διαφορετική αφετηρία με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, ακόμη και σήμερα, προσδιορίζει τις εισοδηματικές απολαβές με τις μισθολογικές κατηγοριοποιήσεις.  Συνοριακών Αστυνομικών, διότι εκτός από τις θεσμικές ανισότητες σε μισθολόγιο, ασφαλιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, η ταυτότητα του συνοριακού δεν έχει χαθεί και η ιδιαιτερότητες στη διαχείριση του μεταναστευτικού προκαλεί στις μέρες μας ιδιαίτερους κινδύνους στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. 

      Η «Προοδευτική Έκφραση Συνοριακών Αστυνομικών» είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο προοδευτικό για τον ένστολο συνδικαλισμό με προτάσεις και διεκδικήσεις που να στοχεύουν στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για τον συνάδελφο.  

      Με συνέπεια και εμπειρία των στελεχών της, δεσμεύεται να ανταποκριθεί στη νέα πρόκληση. Συμμετέχουμε δυναμικά στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων  - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για τα συλλογικά όργανα στο 14ο Πανελλαδικό Συνέδριο 28/29 Σεπτεμβρίου 2018  και καλούμε κάθε συνάδελφο να εμπιστευτεί την παράταξη της «Προοδευτικής Έκφρασης». 

     

 

                                                                                                   Δυναμικά μπροστά !

                                                                                      Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2018

 

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ