2018-09-26 07:48:16
Φωτογραφία για Mολότοφ και χημικά στη Λευκίμμη
Βραδιά έντασης για τη Λευκίμμη, στον περιφερειακό δρόμο, στα Μεσοράχια, καθώς για πολύ ώρα μαίνοταν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Ομάδα πολιτών πετούσε μολότοφ, έβαλε φωτιά στο δρόμο, ενώ, οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κροτίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε όταν κάτοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγό, που σύμφωνα με αυτούς, μετέφερε σύμμεικτα απορρίμματα και απεύθυναν κάλεσμα μέσω f/b, για συγκέντρωση και αποκλεισμό του περιφερειακού, στις 19.30. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, άγνωστοι επιτέθηκαν κατά ενός φορτηγού, που πήγαινε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, προξενώντας του σοβαρές φθορές στα λάστιχα και σε μηχανικά μέρη.

Η ένταση γενικεύτηκε και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους επιτιθέμενους με αποτέλεσμα, να μετατραπεί για ακόμη μια φορά η διασταύρωση του Περιφερειακού σε πεδίο μάχης. Φωτιές, μολότοφ και επέμβαση της πυροσβεστικής με οχήματα και άνδρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που αναπτύσσονται καθ’ όλο το μήκος του περιφερειακού Λευκίμμης.


Τα νέα γεγονότα έρχονται ως συνέχεια μετά την επεισοδιακή διακοπή του δημοτικού συμβουλίου και την “υπόσχεση” κατοίκων της περιοχής ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Γκούση, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (Corfu TV), τη σημερινή κινητοποίηση δεν την προκάλεσε ο σύλλογος Αλεύχιμον, αλλά δημιουργήθηκε λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί στην περιοχή για τη στάση του Δημάρχου Κέρκυρας και τη μη απομάκρυνση των ΜΑΤ

πηγή: corfupress
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ