2018-09-27 10:20:07
Φωτογραφία για Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου
Τετ α τετ με την ανακρίτρια κατά της  διαφθοράς θα βρεθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, καλούμενοι να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος

βρώμικου χρήματος που σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες και στην πλειοψηφία του καταγράφει εμβάσματα που φέρεται να διακινήθηκαν καταλήγοντας στον κ. Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό της νομιμοποίησης αγγίζει τα 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ  η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών,  εκτιμάται ότι αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του σε αξιόποινες πράξεις , φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπο- λογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα , οι οποίες είχαν, σύμφωνα με την κατηγορία,  στόχο να χαθούν τα ίχνη του χρήματος  και να φτάσουν «καθαρά» στους τελικούς αποδέκτες.


Παράλληλα ο πρώην υπουργός έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο μπροστά του, καθώς πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκαν στη Βουλή νέες δικογραφίες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Η Βουλή καλείται να αποφανθεί εάν η πράξη που αποδίδεται στον Γιάννο Παπαντωνίου στη δικογραφία θα πρέπει να επιστρέψει στα χέρια του ανακριτή με κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με μια ακόμη κατηγορία. Όσον αφορά πάντως την σημερινή διαδικασία όπως όλα δείχνουν ο Γιάννος Παπαντωνίου θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει το ογκώδες κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Πηγή: iefimerida.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ