2018-09-28 14:54:53
Φωτογραφία για Αλκοόλ για τον πονόδοντο και άλλα 4 επικίνδυνα σπιτικά γιατροσόφια
Tα σπιτικά γιατροσόφια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Σε όλους αρέσει η ιδέα να αποφύγουν τη φαρμακευτική αγωγή αν είναι δυνατό. Το να έχουμε λιγότερα έξοδα σε γιατρούς και φάρμακα είναι ωραίο, αλλά πρέπει πάντα να προσέχουμε πριν δοκιμάσουμε μια θεραπεία στο σπίτι.

Μερικά από αυτά τα γιατροσόφια όχι μόνο δεν λειτουργούν πραγματικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι πραγματικά επικίνδυνα. Επειδή φροντίζουμε τους αναγνώστες μας, ετοιμάσαμε αυτόν τον κατάλογο με τα πιο γνωστά γιατροσόφια με τα οποία ίσως χρειαστεί να είστε προσεκτικοί.

1. Βούτυρο για εγκαύματα

Η τοποθέτηση βουτύρου στα εγκαύματα μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επιβλαβής παρά ωφέλιμη. Ακόμα και αν η πηγή του καψίματος δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας, η βλάβη εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι αυτό να κρυώσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να τοποθετούμε το σημείο κάτω από κρύο νερό. Η χρήση του βουτύρου απλά θα επιβραδύνει την επούλωση.


2. Οδοντρόκρεμα για τον έρπη

Είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η σόδα που περιέχει η οδοντόκρεμα στεγνώνει τα σπυράκια ή τον έρπη. Το πρόβλημα βρίσκεται στα άλλα συστατικά της οδοντόκρεμας, που μπορεί να ερεθίσουν σοβαρά το δέρμα -ειδικά τα χείλη σας. Τα κοινά συστατικά της οδοντόκρεμας είναι το αλκοόλ, η μενθόλη και το υπεροξείδιο του υδρογόνου -όλα αυτά μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα περισσότερο παρά να το βοηθήσουν.

3. Στοματικό διάλυμα για πονόλαιμο

Οι γαργάρες με στοματικό διάλυμα ως θεραπεία για το κρυολόγημα δεν ακούγονται πολύ αποτελεσματικές. Οι γιατροί συχνά λένε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε. Όταν έχετε πονόλαιμο, το στοματικό διάλυμα θα ερεθίσει ακόμα περισσότερο τη φλεγμονή που έχει δημιουργηθεί. Πιείτε πολλά ζεστά και ξεκουραστείτε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε.

4. Αλκοόλ για τον πονόδοντο

Αν και η χρήση του ουίσκι ως θεραπεία για τον πονόδοντο μπορεί να διεγείρει μερικούς ανθρώπους, οι ειδικοί λένε ότι έχει πολύ λίγες αναισθητικές ιδιότητες. Αν και η λήψη του για τον πόνο δεν θα προκαλέσει καμία άμεση ζημιά, το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν θα λάβετε τη σωστή θεραπεία εγκαίρως.

5. Βενζίνη για τις ψείρες

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς πολλά γιατροσόφια για να απαλλαγεί από τις ψείρες. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν βενζίνη και άλλα τοξικά προϊόντα για το δέρμα. Άλλες θεραπείες είναι ακριβώς το αντίθετο: η βαζελίνη, το ελαιόλαδο, το νερό -απόλυτα ασφαλή αλλά εντελώς άχρηστα! Πριν από αιώνες οι άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιούν ό,τι βρουν, όμως σήμερα δεν έχουμε δικαιολογία. Πάρτε μια συνταγή από τον οικογενειακό γιατρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ