2018-09-29 21:34:21
Φωτογραφία για 10+1 φανταστικά στοιχεία που πιθανόν δεν γνωρίζατε για το Cabernet Sauvignon
Tο Cabernet Sauvignon έχει επίσημη ημέρα αργίας. Είναι η 30η Αυγούστου κάθε χρονιάς H πρώτη επίσημη #CabernetDay ξεκίνησε το 2010 όταν ο γκουρού του μάρκετινγκ, Rick Bakas συγκέντρωσε μια ομάδα οινοποιείων στη Νάπα (εργάζονταν τότε για τον St. Supery) για να προωθήσει το Cabernet Sauvignon στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Cabernet Sauvignon είναι απόγονος του Cabernet Franc και του Sauvignon Blanc

Η Dr. Carole Meredith και η ερευνητική της ομάδα στο UC Davis ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την τυποποίηση DNA για να προσδιορίσουν την προέλευση διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιού. Το 1996 ο κόσμος έμαθε ότι το Cabernet Sauvignon ήταν πράγματι το παιδί του Cabernet Franc και του Sauvignon Blanc. Η Meredith συνέχισε να αναγνωρίζει την προέλευση πάνω από 50 άλλων ποικιλιών σταφυλιών (συμπεριλαμβανομένης της καταγωγής του Zinfandel από την Κροατία). Εισήχθη στο Hall of Fame του Ινστιτούτου Οινοποιών της Αμερικής το 2009.


Το Cabernet Sauvignon είναι η πιο πολυφυτεμένη κρασιού στον κόσμο (~ 720.000 στρέμματα)

Μετά την λεπτομερή εργασία στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας από τον Kym Anderson και την ομάδα του το 2013, γνωρίζουμε τώρα ότι το Cabernet Sauvignon και το Merlot είναι οι δύο πιο πολυφυτευμένες ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο.

Έχει υψηλότερα επίπεδα μιας ένωσης αρώματος που ονομάζεται Μεθοξυπυραζίνη και γι 'αυτό είναι γνωστό για τα αρώματα του μαύρου πιπεριού, της πράσινης πιπεριάς, της μαύρης σταφίδας και μερικές φορές ακόμη και φασκόμηλου.

Η μεθοξυπυραζίνη ή η πυραζίνη υπάρχουν σε υψηλότερα επίπεδα στο Cabernet Sauvignon. Σε μικρότερες ποσότητες αυτή η ένωση είναι αρκετά θετική και προσθέτει αλμυρά αρώματα μαύρου πιπεριού, πράσινου πιπεριού ή φασκόμηλου. Σε μεγαλύτερες ποσότητες, οι πυραζίνες θεωρούνται αρνητικές και κάνουν τους οίνους Cabernet να έχουν γεύση φυτική και "πράσινη". Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική ανάπτυξη του φυλλώδους μέρους του αμπέλου συσχετίζεται άμεσα με τα αυξημένα φυτικά αρώματα ενός κρασιού. Τώρα που το γνωρίζουμε, οι viticulturists προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους για να διαχειριστούν τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται οι αμπελώνες Cabernet Sauvignon.

Το Cabernet Sauvignon είναι ένας ετεροθαλής αδελφός του Merlot, του Hondarribi Beltza (από την Ισπανία) και του Carmenère

Εάν έχετε δυσκολευτεί ποτέ να ξεχωρίσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ποτήρι Merlot και Cabernet Sauvignon, μην αισθάνεστε άσχημα. Δεδομένου ότι οι δύο είναι στενά συνδεδεμένοι, είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να καταλάβουμε τη διαφορά. Επίσης, αν έχετε πιει ποτέ Carmenère ή Hondarribi Beltza (τα κόκκινα κρασιά Txakoli της Χώρας των Βάσκων), ίσως να καταλάβετε ότι σας αρέσουν επειδή έχουν πολλές ομοιότητες με το Cabernet!

Το Cabernet Sauvignon περιλαμβάνεται σε φημισμένα blends, όπως τα Bordeaux, τα Meritage, τα Supertuscan και το CMS.

Τα blends κρασιού δεν είναι τόσο δημιουργικά και ελεύθερα, όπως μπορεί κανείς να σκεφτεί. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ομάδα βασικών μιγμάτων κρασιού που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν τελειοποιηθεί. Ωστόσο, επειδή το Cabernet Sauvignon φυτεύεται παντού, εμφανίζεται σε πολλά από αυτά τα μοναδικά μείγματα σε όλο τον κόσμο:

Bordeaux/Meritage: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot and Carménère

Supertuscan: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah

CMS Blend: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Australian: Shiraz-Cabernet

Τα οινοποιεία στην κοιλάδα Napa πληρώνουν περισσότερο κατά μέσο όρο για τα σταφύλια Cabernet Sauvignon απ 'ό, τι για τα άλλα σταφύλια

Μπορεί το Cabernet Sauvignon να είναι η πιο φυτευμένη ποικιλία σταφυλιών στη Νάπα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μειωμένη ζήτηση για αυτό το σταφύλι.

Τα κρασιά με βάση το Cabernet Sauvignon αντιμετωπίζονται όπως οι μετοχές στο χρηματιστήριο

Sites όπως το Liv-ex και το Cavex αποτυπώνουν τις τιμές του οίνου με την πάροδο του χρόνου, όπως γίνεται και με τις μετοχές. Το περιοδικό Worth ανέφερε ότι μια επένδυση στο κρασί προσφέρει επιστροφές παρόμοιες με εκείνες του χρυσού ή του κοσμήματος! Μια από τις κορυφαίες περιοχές τώρα για δοκιμασμένες επενδύσεις κρασιού είναι το Μπορντό.

Το Cabernet Sauvignon είναι η πιο φυτευμένη ποικιλία στη Χιλή

Η Χιλή παίρνει πολύ στα σοβαρά το Cabernet Sauvignon. Η δροσερή αύρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό και η επαγωγική επίδραση των βουνών των Άνδεων παράγει κρασιά τύπου Bordeaux με βάση το Cabernet Sauvignon (δροσερό κλίμα). Οι Γάλλοι κατάλαβαν νωρίς το εκπληκτικό γεωργικό δυναμικό της Χιλής και αρκετοί μεγάλοι οίκοι έχουν επενδύσει στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε πολλά χιλιανά μπουκάλια κρασιού που έχουν ετικέτα παρόμοια με των Μπορντό.

Είναι μια από τις σημαντικότερες ποικιλίες στην Κίνα

Οι Κινέζοι έχουν μια τάση για το κόκκινο κρασί. αναφέρθηκε πρόσφατα ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής κόκκινου κρασιού στη γη. Το Cabernet Sauvignon είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σταφύλια στην Κίνα και οι Κινέζοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες να παράξουν αυτό το κρασί. Στο Chateau Hansen στη δυτική πλευρά της έρημου Gobi, οι αμπελώνες θάβονται με το χέρι για να επιβιώσουν στον παγωμένο χειμώνα.

10. Είναι η ποικιλία κρασιού με τις πιο πολλές θεάσεις στα site κρασιών

Μια σύντομη αναζήτηση στη βάση δεδομένων του Wine Spectator αποκαλύπτει σχεδόν 24.000 αναφορές των κρασιών Cabernet Sauvignon. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θέασης για ένα κόκκινο κρασί. Υπήρχε μόνο μία ποικιλία με περισσότερες: το Chardonnay!

11. Υπάρχει λόγος που συνδυάζεται υπέροχα με μια μπριζόλα ...

Οι ερευνητές που μελετούν τις επιπτώσεις ορισμένων τροφίμων στην γλώσσα, διαπίστωσαν ότι οι τανίνες στο Cabernet Sauvignon δρουν ως "ξύστρες" στα λίπη και τις πρωτεΐνες που συλλέγονται στη γλώσσα όταν τρώμε. Η μπριζόλα έχει υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών και λιπών και έτσι χρειάζεται ένα κρασί με υψηλότερη τανίνη. Για την ακρίβεια, η μελέτη πραγματοποιήθηκε με παγωμένο τσάι, που περιέχει επίσης τανίνες!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ