2018-09-30 20:06:10
Φωτογραφία για Στρατιωτικός Ιατρός του ΠΝ αναδεικνύει σε διεθνές συνέδριο το μεταναστευτικό πρόβλημα από την οπτική της φροντίδας υγείας
Του Ηλία Προύφα

Στρατιωτικός Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού, αναδεικνύει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από την οπτική της φροντίδας υγείας.

Πρόκειται για τον Ανθυποπλοίαρχο ΥΙ Βασίλειο Κωνσταντίνου, ο οποίος ως μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών, μαζί με τον συνάδελφό του Υπαστυνόμο Α' Λάζαρο Τσελβέ, συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει στην παρακάτω επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών:

Hellenic Military Medical Corps Association (ESTIA) – Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών (ΕΣΤΙΑ)

Member of the European Federation of Public Service Employees (EUROFEDOP)

Αρ. Πρωτ. 13-2018

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΜΑ: Διεθνής εκπροσώπηση της ΕΣΤΙΑ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών,

Η Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών (ΕΣΤΙΑ), μέλος της EUROFEDOP, είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί στο συνέδριο με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη συνολικά, και ιδιαίτερα η πατρίδα μας, τα τελευταία έτη «three years after the migration and security agendas – where does the public sector stand?”. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2018.


Η Ένωσή μας εκπροσωπήθηκε από τους συναδέλφους Υπαστυνόμο Α’ (ΥΙ) Λάζαρο Τζελβέ και Ανθυποπλοίαρχο (ΥΙ) Βασίλειο Κωνσταντίνου ΠΝ, οι οποίοι μετέφεραν στους συνέδρους την εκτεταμένη εμπερία τους από την υπηρεσία τους σε κέντρα φιλοξενίας. 

Ο συνάδελφος Βασίλειος Κωνσταντίνου στην ομιλία του «η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα από την οπτική της φροντίδας υγείας» μεταξύ άλλων παρέθεσε δεδομένα σχετικά με το δυσανάλογο βάρος που σηκώνουν και τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί ιατροί στην προσπάθειά τους να παρέχουν αξιοπρεπή φροντίδα στα κέντρα φιλοξενίας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, οι συνάδελφοι προχώρησαν σε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους

της EUROFEDOP στο Συμβούλιο της Ευρώπης ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στον ανένδοτο αγώνα μας για την αλλαγή των επαίσχυντων διατάξεων των νόμων 1400/1973, 3257/2004, 3883/2010 και την προάσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στρατιωτικών ιατρών.

Ο Πρόεδρος, Ζώης Μπέχλης, και η Διοίκηση της Ένωσης ευχαριστούν θερμά τους δύο συναδέλφους.

Με τιμή,

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας

Λεωνίδας Παλαιοδήμος

Σμηναγός (ΥΙ) ε.α.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ