2018-10-01 10:07:14
Φωτογραφία για Στο «σφυρί» η στέγη του Συμβουλίου Επικρατείας
Σε διαδικασία μακροχρόνιου leasing βρίσκεται το ιστορικό συγκρότημα του Αρσακείου Αθηνών, που βρίσκεται στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, στο οικοδομικό τετράγωνο που οριοθετείται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσματζόγλου και Αρσάκη. Πρόκειται για το ιστορικό μέγαρο επί της οδού Πανεπιστημίου, που σήμερα στεγάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για την ιστορία, πριν πάμε στο παρασκήνιο του διαγωνισμού και τα σχήματα που το διεκδικούν, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι κτίστηκε μεταξύ των ετών 1846 και 1852 για να στεγάσει το Παρθεναγωγείο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, το πρώτο σχολείο θηλέων που ιδρύεται στο ελληνικό κράτος με δωρεά των Απόστολου Αρσάκη και Ελένης Τοσίτσα. Ιδιοκτήτρια του ακινήτου είναι η «εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία), το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1836 από φωτισμένους δασκάλους, λόγιους και αγωνιστές της Επανάστασης ως κοινωφελές ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια


Σχολεία λειτουργούν πέντε σχολικά συγκροτήματα: στο Π. Ψυχικό, στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στα Τίρανα της Αλβανίας και από το 2009 στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης το ιστορικό κτίριο το διεκδικούν δύο σχήματα. Το bleu house capital Private Equity και το σχήμα των Κεφαλογιάννη – Κοτζιά. Οι

μεν πρώτοι πληροφορούμαστε ότι διαθέτουν την ρευστότητα για να μπορέσουν να προσχωρήσουν στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ακινήτου και μάλιστα έχουν καταθέσει και υψηλότερο τίμημα από το δεύτερο σχήμα, το οποίο ναι μεν έχει καταθέσειπροσφορά αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιδιώκει να αντλήσει τα κεφάλαια που απαιτούνται από την… αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Κεφαλογιάννης, εξάδελφος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που ηγείται του δεύτερου σχήματος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας τροφίμων ΓΑΙΑ. Το 1995 δημιουργεί μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Παρασκευόπουλο τη σειρά Ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων ΓΑΙΑ, με αποκλειστική διάθεση τις ξένες αγορές και με ισχυρό όπλο την ποιότητα και τον σχεδιασμό των συσκευασιών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ