2018-10-01 10:47:13
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ
Κουμουτσάκος: Μακρά περίοδος αβεβαιότητας στα Σκόπια μετά το δημοψήφισμα

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το μήνυμα που εξάγεται από το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι διττό. Αφενός η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής χώρας είπε «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου το ποσοστό της συμμετοχής ήταν μικρό και δημιουργεί πρόβλημα στον Ζάεφ. Όπως επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης, η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ψυχραιμία και παραμένει σταθερά προσηλωμένοι στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού, για την οποία υπάρχει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια «αχτίδα αισιοδοξίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ότι το κόμμα του θα ρίξει την Κυβέρνηση σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε ότι υπάρχουν δυο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι η αίσθηση που έχει είναι πως στη σημερινή σύνθεση της Βουλής το «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει σαφή πλειοψηφία και το δεύτερο πως σε ότι αφορά την απόσυρση της εμπιστοσύνης από τον κυβερνητικό τους εταίρο θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και αυτό το σενάριο δεν είναι δεδομένο.


Μάλιστα απηύθυνε κι ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως η διαφωνία τους στο Σκοπιανό ήταν δεδομένη από την αρχή της συνεργασίας τους, αλλά τώρα τρία χρόνια μετά και με δεδομένα τα επιτυχή αποτελέσματα της συγκυβέρνησής, την  ώρα που είμαστε έτοιμοι να δρέψουμε τις δάφνες των επιτυχών αποτελεσμάτων, θα ρίξει ο κ. Καμμένος την Κυβέρνηση ή θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα;

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών των συντάξεων, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα αποσύρει το σχετικό μέτρο και μάλιστα δεν θα το αναβάλλει προσωρινά, αλλά θα το ακυρώσει. Τέλος σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019.

Κουμουτσάκος: Μακρά περίοδος αβεβαιότητας στα Σκόπια μετά το δημοψήφισμα

Μακρά περίοδο αβεβαιότητας και μειωμένης προβλεψιμότητας φέρνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, όπως δήλωσε στην εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ.,  Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως είπε «οι χειρισμοί του Ζόραν Ζάεφ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης αγνοήσαν την βαρύτητα που έχουν τα ζητήματα ταυτοτήτων» και τόνισε ότι «οι ξένες παρεμβάσεις δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα». Παράλληλα, χαρακτήρισε κακούς τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ενώ όσον αφορά στη στάση της Ν.Δ. τόνισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι εξωτερικές πιέσεις έρχονται πάντα δεύτερες και έτσι θα πορευθούμε».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά κακή την συμφωνία των Πρεσπών και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της, η οποία διαφοροποιείται, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις Κοτζιά και Καμμένου, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Μπαίνουμε σε νέο στάδιο πολιτικού παραλόγου με την στάση Κοτζιά και Καμμένου» τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., ο οποίος χαρακτήρισε την στάση αυτή «ύβρη κατά του ελληνικού λαού». 

Τέλος, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί με πίστη στο εθνικό συμφέρον.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ