2018-10-01 14:36:20
Φωτογραφία για Τα τρελά αντικείμενα που κλέβουν οι άνθρωποι από τα ξενοδοχεία
Από το απλό σουβενίρ ως τα αντικείμενα αξίας, οι κλοπές στα ξενοδοχεία δεν μειώνονται τα τελευταία χρόνια, παρά τα συστήματα παρακολούθησης που έχουν αναπτυχθεί Ποιος δεν πήρε, κάποια στιγμή, ένα μικρό σουβενίρ από ξενοδοχείο; Ενα τζελ ντους, ένα σαπουνάκι, ή έστω παντόφλες. Ως εδώ δεν είναι κλοπή και τα εν λόγω προϊόντα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του δωματίου. Το πρόβλημα ξεκινάει από τις πιο σοβαρές κλοπές, από την ρόμπα μπάνιου, κεντημένη με το όνομα του ξενοδοχείου, ως τα βαριά αντικείμενα που ξηλώνουν ορισμένοι στα δωμάτιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το σάιτ Lastminute σε 500 ξενοδοχεία, 1 άτομο στα 10 κλέβει τα αντικείμενα από το δωμάτιό του. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κόστος ως 20.000 ευρώ το χρόνο για τα πεντάστερα και τα ξενοδοχεία Πάλας.

Ποιος κλέβει; «Δεν υπάρχει ένα τυπικό προφίλ πελατών για τις κλοπές. Από το πολύ περιποιημένο ζευγάρι που δεν μπορεί κανείς να υποπτευθεί, ως τον συνηθισμένο κύριο. Τίποτα δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει στη ρεσεψιόν. Οταν εντοπίζουμε ότι έγινε κλοπή, προτιμούμε να ρυθμίσουμε φιλικά το θέμα» εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων της Γαλλίας.


Σε κάθε περίπτωση το τακτ είναι η καλύτερη μέθοδος «όταν δούλευα στο ξενοδοχείο Nikko στον λογαριασμό του πελάτη που είχε κλέψει τη ρόμπα μπάνιου, προσθέταμε το ποσό και γράφαμε «ρόμπα-σουβενίρ». Κανείς πελάτης δεν παραπονιόταν γι'αυτό» δηλώνει εργαζόμενος.

Ποια αντικείμενα κλέβονται:

Πετσέτες και ρόμπες εξαφανίζονται στο 60% των ξενοδοχείων

Προϊόντα τουαλέτας εξαφανίζονται στο 87% των ξενοδοχείων

Στυλό κλέβονται στο 52%

Πιατικά και μαχαιροπήρουνα στο 52%

Τηλεοράσεις κλέβονται στο 16%

Πιστολάκια μαλλιών στο 10%

Λάμπες ηλεκτρικές στο 9%

Εργα έχνης, πίνακες και αγαλματίδια στο 6%

Υπολογιστές στο 4% των ξενοδοχείων

Τηλέφωνα στο 3% καθώς και φυτά, λουλούδια, ακόμη κι αν είναι πλαστικά!

Σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, ένας πελάτης έβγαλε τον πίνακα με λιθογραφία από τον τοίχο και ξανάβαψε το κενό από πάνω, με ένα... κραγιόν χειλιών!

Στα τετράστερα, τα αντικείμενα που εξαφανίζονται -κυρίως- είναι καθρέφτες μπάνιου, σεντόνια, ρόμπες και ασημένιοι δίσκοι του room service.

Η πιο τρελή κλοπή; Ενας πελάτης έκοψε τη μοκέτα κάτω από το κρεβάτι του, που ήταν king size, για να φτιάξει ένα χαλί σπίτι του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ