2018-10-01 15:51:11
Φωτογραφία για Τι μπορούν να κάνουν 10 λεπτά άσκησης για τη μνήμη μας!
Τι μπορούν να κάνουν 10 λεπτά άσκησης για τη μνήμη μας; Η απάντηση είναι πολλά και καλά, αλλά έχουμε ήδη μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό μας και τώρα μια έρευνα έρχεται να μας επιβεβαιώσει.

Μόνο 10 λεπτά άσκησης είναι αρκετά για τη βελτίωση της μνήμη μας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη απ’ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι επιστήμονες του οποίου ανέφεραν ότι 10 λεπτά από περπάτημα, yoga ή tai chi, επηρεάζουν τη λειτουργία και τη μνήμη του εγκεφάλου.

Στην έρευνα συμμετείχε μια μικρή ομάδα ατόμων ηλικίας 20 ετών, οι οποίοι μετά από μια σύντομη προπόνηση, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα δύσκολο τεστ μνήμης.

Σε σύγκριση με εκείνους που απάντησαν στο τεστ χωρίς να κάνουν κάποια άσκηση, εκείνοι που γυμνάστηκαν για 10 λεπτά, παρουσίασαν βελτιωμένες ικανότητες μνήμης. Παράλληλα, οι ίδιο αισθάνονταν και καλύτερα τόσο συναισθηματικά όσο και διανοητικά μετά από τη σύντομη άσκηση που πραγματοποίησαν.


Η μελέτη αποδεικνύει ακόμη ότι ορισμένες φορές μια σύντομη προπόνηση των 10 λεπτών, μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας από μια προπόνηση που διαρκεί μία ώρα ή 45 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Guardian, ο Michael Yassa, Ph.D., νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η έρευνα προσπαθεί να αποδείξει και πόσο ωφέλιμη θα ήταν η άσκηση 10 λεπτών για τους ηλικιωμένους, προκειμένου να αποτρέψουν την απώλεια μνήμης.

Κι αυτό γιατί οι περιοχές του εγκεφάλου που εξετάστηκαν, είναι οι ίδιες που πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να νιώσουμε καλύτερα, να γυμναστούμε και για να βελτιώσουμε τη μνήμη μας, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για να αποφύγουμε μια τέτοια άσκηση. Μπορείς απλά να πας στη δουλειά με τα πόδια απ’ το σημείο που έχεις παρκάρει το αυτοκίνητο ή να περπατήσεις για να πάρεις τα παιδιά απ’ το σχολείο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ