2018-10-01 22:03:53
Φωτογραφία για Το Παρίσι γέμισε -ξανά- αρουραίους που... «ροκανίζουν» την καρέκλα της δημάρχου
  Σύμφωνα με το Politico, η Πόλη του Φωτός έχει γίνει αποικία ποντικιών με τους αντιπάλους της Αν Ινταλγκό να ασκούν αιχμηρή κριτική για τους χειρισμούς της στα θέματα δημόσιας υγείας και εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2020 - «Δεν μπορώ να βγω έξω χωρίς τον σκύλο μου», λέει κάτοικος του 17ου διαμερίσματος

Εδώ και αιώνες οι αρουραίοι αποτελούσαν μέρος της παριζιάνικης λογοτεχνίας και γενικότερα της τέχνης, αρκεί να θυμηθεί κανείς τους «Άθλιους» του Βίκτωρος Ουγκό και προσφάτως τον γλυκύτατο Ρεμί, τον αρουραίο - σεφ της ταινίας «Ratatouille» της Pixar. Το 1901 η παρουσία τους στους δρόμους του Παρισιού ώθησαν τις αρχές στην προκήρυξη διαγωνισμού για τις τεχνικές εξόντωσής τους. Μάλιστα, είχαν συνδεθεί με την εξάπλωση τους βουβωνικής πανώλης που είχε θερίσει περισσότερους από το 1/3 του πληθυσμού της γαλλικής πρωτεύουσας κατά το μεσαίωνα.

Σήμερα οι αρουραίοι... επέστρεψαν δριμύτεροι. Και για αυτό κατηγορείται η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Αντίπαλοι της σοσιαλιστού δημάρχου χρησιμοποιούν την ενόχληση από τους αρουραίους -που λένε ότι είναι ανεξέλεγκτοι- για να επικρίνουν τους χειρισμούς της στα θέματα δημόσιας υγιεινής, ενόψει μάλιστα και των εκλογών του 2020.


Μία σειρά από viral βίντεο φέτος δείχνουν τρωκτικά να έχουν κατακλύσει κήπους και σκουπιδοτενεκέδες κατά μήκος του Σηκουάνα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα σουλατσαρίσματά τους στα πάρκα τη νύχτα, αλλά και τους ήχους που κάνουν περνώντας μέσα από τους θάμνους την ημέρα. Το 2016 οι New York Times είχαν αναφέρει ότι το Παρίσι βρίσκεται αντιμέτωπο με την χειρότερη κρίση με αρουραίους εδώ και δεκαετίες με τοπικούς αξιωματούχους να θεωρούν ότι οι πληθυσμοί των αρουραίων είχαν αυξηθεί, ωθώντας τη δημοτική αρχή να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να αναχαιτίσουν την εξάπλωσή τους.

«Φοβάμαι να βγω έξω τη νύχτα χωρίς τον σκύλο μου», ανέφερε μία γυναίκα που ζει στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε μία από τις γειτονιές που έχουν κάνει αποκία οι αρουραίοι. «Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, έχουμε εισβολές», προειδοποίησε ένας Παριζιάνος που εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως θυρωρός στην ίδια συνοικία.

Όπως ανέφερε, ότι το 2018 θα χαρακτηριστεί ως η χρονιά με τη μεγαλύτερη παρουσία αρουραίων, σημειώνοντας ότι πλέον έχει γίνει ρουτίνα να πετά τουλάχιστον πέντε πτώματα ποντικών κάθε εβδομάδα. «Οι κάτοικοι που μένουν στα ισόγεια έχουν βάλει σύρμα στα παράθυρά τους για να αποφεύγουν τα ποντίκια», συμπλήρωσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι ήθελε να πεί ο Πογκμπά;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι ήθελε να πεί ο Πογκμπά;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ