2018-10-02 06:58:18
Φωτογραφία για Σπριντ για να κλείσει το deal του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
Προχωρεί η διαδικασία για την 20ετή παράταση ισχύος της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα των Σπάτων Οι μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επιθυμούν να προλάβουν το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.

Το ελληνικό Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του ποσό της τάξης του 1,25 δισ. ευρώ, ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι θα εξασφαλίσουν μία επιπλέον 20ετία στην εκμετάλλευση του αερολιμένα.

Οι τελευταίοι δέχθηκαν την αύξηση του τιμήματος κατά 127% που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς περιστροφές, καθώς βλέπουν τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του αερολιμένα

Στο σχήμα δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η Fraport. Η γερμανική εταιρεία ωστόσο, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα συμμετάσχει με μικρό μειοψηφικό μερίδιο στον ΔΑΑ.Η διαδικασία πώλησης του 30% των μετοχών του ΔΑΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και αφού κλείσει η 20ετής παράταση της παραχώρησης.

Άλλωστε και ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρης Ξενόφος, εκτιμά ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών επισημαίνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής, το Ταμείο θα είναι σε θέση, στις αρχές του 2019, να προχωρήσει στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 30% της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ