2018-10-02 15:26:30
Φωτογραφία για Οι αστροναύτες στον Άρη ίσως εκτεθούν σε μικρότερη ακτινοβολία
Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για αυτούς που θα ταξιδέψουν στον Άρη, είναι η έκθεση του ανθρωπίνου σώματος σε κοσμική ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή άλλες ασθένειες. Μελέτες μέχρι σήμερα υποδείκνυαν πως η ποσότητα ακτινοβολίας θα ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό που εισπράττουν οι αστροναύτες καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Νέα έρευνα της ESA όμως έρχεται να προσφέρει νέα νούμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αστροναύτες θα εκτεθούν στο 60% της μέγιστης προτεινόμενης έκθεσης ακτινοβολίας στην καριέρα τους με ένα ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη το οποίο διαρκεί συνολικά 6 μήνες. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, η ποσότητα ακτινοβολίας είναι πολλαπλάσια από αυτή που λαμβάνουν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε όμως πως το ταξίδι θα είναι ασφαλές, μένει και το θέμα της έκθεσης σε ακτινοβολία κατά τη διάρκεια παραμονής του πληρώματος στην επιφάνεια του Άρη. Το μαγνητικό του πεδίο και η αραιή ατμόσφαιρά του δεν είναι ικανά να προσφέρουν κάποια  προστασία στους αστροναύτες. Για αυτό το λόγο η NASA στρέφεται σε δοκιμές εξοπλισμού που θα προστατεύσουν τους αστροναύτες από την ακτινοβολία, όπως το anti-radiation vest το οποίο θα φορέσουν οι αστροναύτες του Orion μέσα στο 2018.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ