2018-10-03 19:26:27
Φωτογραφία για Kαλώς ήρθατε κυρία Υπουργέ μας στην Θεσσαλονίκη,volume 1...
Κυρία υπουργέ μας, δράττω την ευκαιρία με αφορμή την επίσκεψή σας στην πόλη μας και της απαντήσεως που δώσατε σε επερώτηση βουλευτή για την κατάσταση των οχημάτων να σας ενημερώσω πως στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κατανεμηθεί ΚΑΝΕΝΑ καινούριο περιπολικό όχημα από το 2009.

Συγκεκριμένα η πλειονότητα των περιπολικών αυτοκινήτων  ηλικιακά είναι 15 ετών με μ.ο. διανυθέντων χλμ τουλάχιστον 600.000,σωρεία συνεχόμενων βλαβών με αποτέλεσμα συνεχείς ακινητοποιήσεις που οφείλονται στην έλλειψη ανταλλακτικών που καθιστούν ΑΔΥΝΑΤΗ  την άμεση επισκευή τους, διότι ο προϋπολογισμός που ΕΣΕΙΣ καταρτίσατε για την επισκευή των οχημάτων είναι ελλιπέστατος.

Οι εικόνες των φλεγόμενων περιπολικών εν κινήσει, που κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα μάλλον ουδόλως ευαισθητοποιούν προκειμένου να προβείτε σ'ενέργειες για να μην επαναληφθούν. 

Τα όποια οχήματα ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από το 2009 και μετέπειτα είναι από ανακατανομή από άλλες περιοχές με πολλά διανυθέντα χλμ ή από κατασχέσεις και δυστυχώς σε όμοια κατάσταση με αυτά που προϋπήρχαν.


Όσον αφορά τον στόλο των δικύκλων η κατάσταση είναι πολλάκις χειρότερη.

Στην ΔΙΑΣ νέες μηχανές έχουν να έρθουν από το 2010,δηλαδή από ιδρύσεώς της.

Στην ΖΗΤΑ από το 2008,

Στην ΤΡΟΧΑΊΑ από το 2008,

με την πλειονότητα  των δικύκλων στην ΖΗΤΑ και ΤΡΟΧΑΊΑ ηλικιακά να αγγίζει τα 17έτη και τις ακινητοποιήσεις ελλείψει αναλωσίμων να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Άλλωστε από τον Ιούλιο του 2018 δεν διενεργούνται ούτε οι προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή συντηρήσεις ελλείψει ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ. Ναι όσο και αν αυτό για πολλούς είναι απίστευτο ακινητοποιούνται δίκυκλα διότι δεν υπάρχουν  λάδια, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι ανεπαρκής.

Όσον αφορά τα είδη ιματισμού που πρέπει να μας χορηγούνται:

Οι υπηρετούντες στη ΔΙΑΣ θα βγάλουν ακόμα έναν χειμώνα με σκισμένες και φθαρμένες στολές διότι εδώ και δύο χρόνια δεν χορηγήθηκαν νέες, όπως και οι δικυκλιστές της ΤΡΟΧΑΊΑΣ.

ΖΗΤΑΔΕΣ εκτελούν υπηρεσία με τρύπιες και φθαρμένες μπότες διότι εδώ και δύο χρόνια δεν χορηγήθηκαν νέες.

Εξυπακούεται πως η  εικόνα αστυνομικών με σκισμένες-φθαρμένες στολές και τρύπιες μπότες, δε συνάδει με μία σύγχρονη αστυνομία και προκαλεί τα δυσμενή σχόλια των πολιτών.

Όσον αφορά το ύφασμα το οποίο χορηγείται για τις στολές μας ,αγνοείται εδώ και 8 χρόνια με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή μας.

Δυστυχώς πολλές φορές για τα ως άνω περιγραφόμενα δεν ενημερώνονται οι αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες, διότι πολλοί διοικητές υπηρεσιών δεν συντάσσουν τα σχετικά έγγραφα καθώς κρίνουν πως όταν ζητάνε τα προβλεπόμενα ‘’ενοχλούν’’ και επίσης διότι γνωρίζουν πως δεν θα υποστούν καμία κύρωση από την ηγεσία πράττοντας έτσι.  

Επίσης στην απάντησή σας κ.Υπουργέ επικαλείστε τις δυνατότητες του προϋπολογισμού εξόδων του Σώματος, προκαλώντας μας μία απορία που κανένας προκάτοχός σας, όπως και εσείς μας λύνει.

Πώς γίνεται κάθε φορά που αιτούμαστε προβλεπόμενα υλικά και εφόδια για να επιτελέσουμε το λειτούργημά μας να τον  επικαλείστε και την ίδια χρονική στιγμή να βλέπουμε να διατίθενται αφειδώς χρήματα για μετακινήσεις δυνάμεων που σχετίζονται με μέτρα σε παραστάσεις διαμαρτυρίαςέναντι των πολιτικών όπως στην φετινή ΔΕΘ ή σε αθλητικές εκδηλώσεις???Εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά???

Τελειώνοντας σας προσκαλώ και σας προκαλώ  να κάνετε μία επίσκεψη σε αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης μας, σε σκοπιές, να μιλήσετε με συναδέρφους των περιπολικών, των δικύκλων, των τμημάτων Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας,Αλλοδαπών, της ΔΑΕΘ για να διαπιστώσετε πώς η πραγματική εικόνα απέχει παρασάγγης από αυτήν που σας μεταφέρει η φυσική ηγεσία και να δείτε πως μόνο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ μάς κινεί.Και αυτό πολλές φορές δεν φθάνει Αλέξανδρος ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ

Μέλος ΔΣ ΕΑΥΘ

Μέλος Ε.Μ.Α.Σ.

http://emasthess.blogspot.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ