2012-06-07 12:11:23
Φωτογραφία για Προς ενα νέο Κοινωνικό και Πολιτικό Συμβόλαιο
Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Εχουμε μπροστά μας δέκα ημέρες πριν απο τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σήμερα και αύριο τα κόμματα (και οχι μόνο) θα πάρουν στα χέρια τους το "νέο κύμα" των δημοσκοπήσεων που εξακολουθούν - βέβαια - να διεξάγονται(αλλα δεν δημοσιοποιούνται). Δεν είναι μυστικό - το γράφει και το σημερινό "Ποντίκι" στο πρωτοσέλιδο του - οτι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται "καθαρά" πλέον. Οτι πάμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας "κεντροαριστερού πυρήνα". Τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και ευρύτερα στην Ε.Ε. αλλά και τις ΗΠΑ, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και θα τα συζητήσουμε σε άλλο σημειωμα μου. Απλά υπογραμμίζουν πόσο "εγκληματικό λάθος" ήταν η επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, με οικονομικές βόμβες βυθού.

Θα ηθελα να σταθώ τηλεγραφικά και στα δυο σημερινά εξαιρετικά σημαντικά "επεισόδια". Την αυτοδικία εναντίον των ληστών και τα χαστούκια και...μπουγέλα του "Χρυσαυγίτη" στις δυο κυρίες σε τηλεοπτική εκπομπή. Στις ΗΠΑ η εγκληματικότητα μειώθηκε ή κάπου και εξαφανίσθηκε και η αστυνομία βοηθήθηκε "τα μάλλα", όταν δόθηκε το δικαίωμα της αυτοάμυνας μέσα στο σπίτι σου (βέβαια εκει η κουλτουρα είναι άλλη). Πάντως κι αυτό το χάλι της ανυπαρξίας ασφάλειας - ούτε καν μεσα στο σπίτι σου - δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τελεία και παύλα.


Οσον αφορά τον τηλεοπτικό "διάλογο" με...χαστούκια, προφανώς θα "τα βρούνε στα δικαστήρια" οι αντίδικοι. Και επισης είναι προφανές οτι δεν ισχύει το "όπου δεν πιπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Τα τηλεοπτικά μας σκουπίδια και υποπροϊόντα όπου τα...κοκοράκια ανταλάσουν απίστευτες βλακείες και υπονοοούμενα ο ενας για τον άλλο και μετά...χαριεντίζονται σαν χαζοχαρούμενα παιδάκια, προφανως μας τελειώνει. Η εν πάση περιπτώσει η πρόκληση...ανταποδίδεται. Το καλό είναι οτι θα μάθουν όλοι να είναι πιο σοβαροι και να αναλογίζονται και τις συνέπειες των λόγων τους(η ασυλία τέλος). Οσον αφορα τα πολιτικά "νοήματα", ψυχραιμία (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί).Καιρός για ενα νέο κοινωνικό και πολιτικό συμβόλαιο...
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σ. ΦΕΙΔΑ: Sexy και chic στην Ψαρού!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σ. ΦΕΙΔΑ: Sexy και chic στην Ψαρού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ