2018-10-06 06:50:29
Φωτογραφία για Πείτε μας τι Αστυνομία θέλετε - του Δημοσθένη Πάκου
Είναι κουραστικό να προσπαθείς να αποδεικνύεις συνεχώς ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ακόμα χειρότερα να προσπαθείς να αποδεικνύεις ότι είσαι δημοκράτης και ότι οι συνάδελφοί σου, κατά τη διάρκεια

των καθηκόντων τους, δρουν μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και όχι κατά το δοκούν.

Προσφάτως τοποθετήθηκα για τρία διαφορετικά περιστατικά και στις τρεις περιπτώσεις στοχοποιήθηκα από διαφορετικό κάθε φορά ακροατήριο.

Στα γεγονότα στη Δ.Ε.Θ. προσπάθησα να εξηγήσω πως κάνουν τη δουλειά τους οι διμοιρίες, με αποτέλεσμα να με χαρακτηρίσουν, συγκεκριμένοι, «ανθέλληνα», «συριζαίο» και πολλά άλλα. Κατά τη γνώμη ορισμένων, θα έπρεπε να φτάσουν οι διαδηλωτές στον τόπο όπου μιλούσε ο Πρωθυπουργός, μετά βέβαια βρήκαν άλλο αφήγημα και μας κατηγορούσαν χωρίς αποδείξεις για τα λεγόμενά τους. Η λάσπη έμεινε Στην περίπτωση του σκοπού στην πρεσβεία του Ιράν υποστηρίξαμε ότι καλώς ο συνάδελφος δεν αντέδρασε και πάλι εισπράξαμε τα ίδια, τότε ζητούσαν αίμα.


Στην τελευταία περίπτωση με τις ενέργειες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπήκα στον κόπο να εξηγήσω την αστυνομική πρακτική και πραγματικά η στοχοποίηση που υπέστην ήταν άνευ προηγουμένου.

Είναι προφανές ότι ζούμε σε παράνοια.

Πρέπει κάθε φορά ο αστυνομικός να κάνει τη δουλειά του ανάλογα με το πως θέλουν ισχυρές μειοψηφίες (πολιτικές) και αν δε το κάνει έτσι, να διαπομπεύεται δημόσια.

Προσωπικά, δεν πρόκειται να το ανεχτώ και κυρίως δεν πρόκειται να σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια των συναδέλφων.

Ο αστυνομικός συνδικαλιστής δεν είναι μόνο για να ζητάει λεφτά, ρεπό και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις. Πριν και πάνω απ’ όλα πρέπει να προστατεύσει τους συναδέλφους του, ώστε να έχουν εκείνες τις συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, που θα τους επιτρέπουν να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία του πολίτη.

Η τεράστια πλειοψηφία του λαού ζητά από εμάς να κάνουμε τη δουλειά για την οποία πληρωνόμαστε.

Η Πολιτεία έχει μία βασική ευθύνη, αν θέλει ας αλλάξει την αστυνομική πρακτική. Να έρθει όμως να εξηγήσει στους φορολογούμενους ότι τότε η Αστυνομία θα καταστεί απλός παρατηρητής και θα εξαντλεί την αυστηρότητά της,  βεβαιώνοντας παραβάσεις, για να εισπράττει το κράτος.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω προς κάθε κατεύθυνση ότι η δουλειά μας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν μπορεί να κρίνεται βάσει του ιδεολογικού προσήμου του καθενός, γιατί στο τέλος τον λογαριασμό τον πληρώνει η Κοινωνία.

Υ.Γ.1: Ο πολίτης με τον αστυνομικό είναι εδώ και δεκαετίες συμφιλιωμένος. Ο παραβατικός δε θα «συμφιλιωθεί» ποτέ μαζί μας.

Υ.Γ.2: Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση τις τελευταίες εβδομάδες, μου δώσατε δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που οφείλω απέναντί σας.

Του Πάκου Δημοσθένη

Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών που μόλις κυκλοφόρησε
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ