2018-10-07 11:04:22
Φωτογραφία για Άσκηση «Παρμενίων 2018» με το βλέμμα στην Τουρκία
•Σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή κάθε κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο «Παρμενίων 2018», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο. Μία άσκηση που, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δίνει την ευκαιρία στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και στα Γε­νικά Επιτελεία, να ελέγξουν την ικανότητα των Ενό­πλων Δυνάμεων και να δουν την αποτελεσματική δρά­ση τους από κοινού σε καταστάσεις κρίσης.

Η άσκηση «Παρμενίων 2018» θα είναι μεγάλης κλίμα­κας, ενώ σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Σύμφωνα με πληροφο­ρίες, η τελική φάση της φετινής άσκησης «Παρμενίων 2018» θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής «Αετός», και θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος της Ελ­ληνικής Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, ενώ ανοι­χτό παραμένει το ενδεχόμενο παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην τελική φάση της εθνικής άσκησης, αφού ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρί­σκεται στις ΗΠΑ για προγραμματισμένη επίσκεψη κατά την οποία ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλο­γό του, Στρατηγό Τζέιμς Μάτις, με τον οποίο συναντήθηκαν και στις Βρυξέλλες.


Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων). Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του πολιτικού τομέα αλλά και μονάδες της Εθνοφυλακής.

Ο σκοπός της άσκησης

α) Η εξέταση και η αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β) Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων,

γ) Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και τη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατή­ρηση και η προαγωγή της μαχητικής ικανότητάς τους.

δ) Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και τη λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Σίγουρα, η μεγάλη αυτή στρατιωτική άσκηση του συνό­λου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα χρησιμοποι­ηθεί και ως μια επίδειξη ισχύος, ετοιμότητας και επαγρύ­πνησης της Ελλάδας προς μια και ολοένα πιο προκλητική, τον τελευταίο καιρό, Τουρκία, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει τις δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεών της σε Συρία και Ιράκ, αλλά και τις προόδους της Αμυντικής της Βιομηχανίας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-06/10/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ