2018-10-08 13:37:50
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Χ.Α. - ΣΤΟ -3% ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στη μέγγενη των τραπεζικών πιέσεων παραμένει εγκλωβισμένο το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να δίνουν «μάχη» για τη διατήρηση του ψυχολογικού ορίου των 650 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης, κατέγραφε στις 12:00, απώλειες κατά 1,34% και διαμορφώνεται στις 650,17 μονάδες, διαπραγματευόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

«Βαρίδι» συνιστά ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος υποχωρούσε κατά 3,08%, με την πτώση στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να υπερβαίνει το 6,50%. Εθνική Τράπεζα και Eurobank υποχωρούσαν κατά 3%, ενώ η Alpha Bank διολισθαίνει κατά 1,50%.

Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την κατάσταση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένων των κεφαλαιακών αναγκών αλλά και της οξύτητας του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων», και περιμένουν τις επίσημες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Οχήματος Ειδικού Σκοπού (SVP).

Την ίδια ώρα, προβληματισμός εγείρεται και από τον ιταλικό παράγοντα, με την «ανοιχτή» σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών να ασκεί σημαίνουσες πιέσεις στον ευρωπαϊκό Νότο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ