2018-10-08 19:47:39
Φωτογραφία για ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΑΝ Η ΡΩΜΗ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε τη Δευτέρα πως είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρομπέρτο Φίκο, προσθέτοντας πως η υιοθέτηση ενός πιο ήπιου τόνου θα βοηθούσε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό.

 

O κ. Μοσκοβισί έγραψε στο Twitter πως είχε μια «πολύ θετική συζήτηση» με τον κ. Φίκο, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Πέντε Αστέρων. Όπως ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός, ο κ. Φίκο πραγματοποίησε μια «αξιοθαύμαστη φιλο-ευρωπαϊκή ομιλία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν πέσουν οι τόνοι, ο διάλογος ανάμεσα στη Ρώμη και στις Βρυξέλλες θα γίνει πιο εποικοδομητικός. 

Από την άλλη πλευρά, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, χαρακτηρίζοντας σήμερα τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ως εχθρούς της Ευρώπης. «Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που είναι κλειδωμένοι στο καταφύγιο των Βρυξελλών. Είναι ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί που έφεραν τον φόβο και την εργασιακή ανασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την επικεφαλής των ακροδεξιών της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν, όπως μετέδωσε το Reuters. Επανέλαβε, δε, πως δεν θα υπαναχωρήσει στα σχέδια για τον προϋπολογισμό, ασχέτως των πιέσεων των αγορών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ