2018-10-11 09:06:58
Φωτογραφία για Project xCloud: υπηρεσία game streaming της Microsoft
Η Microsoft είχε αποκαλύψει τα σχέδια της για τη δημιουργία της δικής της game streaming υπηρεσίας για να παίζεις παιχνίδια του Xbox One από οποιαδήποτε συσκευή και αν χρησιμοποιείς (υπολογιστή, smartphone, tablet κλπ.) τον περασμένο Ιουνίο στην έκθεση E3 2018. Πιθανότατα η πρόσφατη αποκάλυψη του Project Stream της Google να αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό "ξύπνημα" για την εταιρεία, έτσι ώστε να αποκαλύψει σήμερα το δικό της Project xCloud! Η κύρια ιδέα πίσω από το Project xCloud είναι να μην περιορίζεται ο χρήστης σε μια παιχνιδοκονσόλα, αλλά να έχει τη δυνατότητα να παίζει απ' οπουδήποτε τον βολεύει τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι εύκολο και πρωτίστως θα πρέπει να βρει τρόπο να καταστήσει τα παιχνίδια του Xbox One διαθέσιμα για game streaming μέσα από τους cloud servers της, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο βήμα αφορά την εξασφάλιση ότι η ποιότητα και η εμπειρία gaming θα είναι η ίδια σε όλες τις συσκευές και όλες τις οθόνες. 


Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται δοκιμές στο εσωτερικό της Microsoft, ωστόσο, μέσα στο 2019 θα επεκταθεί σε δημόσια δοκιμή του Project xCloud με τη συμμετοχή απλών καθημερινών gamers που θα θέλουν να τη βοηθήσουν στο στήσιμο. Για την ώρα αναφέρει ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά με τις οθόνες αφής των smartphones και των tablets, ενώ δοκιμάζει και ασύρματο Bluetooth τηλεχειριστήριο του Xbox. Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την εξαγγελία της Google έχουν επιταχυνθεί σημαντικά οι διαδικασίες και από τη Microsoft.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ