2012-06-07 16:48:13
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει τη φοροδιαφυγή
Θα ηθελα να κανω μια καταγγελία και παράλληλα μια οδηγια προς όλους τους Έλληνες που είναι και αισθάνονται Έλληνες. Ειμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα Ανω Τούμπας. Επι σειρα ημερων πινω τον καφε μου σε ενα αναψυκτήριο, οπου εχει ευχάριστο περιβάλλον και κυρίως φθηνο καφε πολυ κατω του γύρω ανταγωνισμού. Αυτο που παρατηρησα λοιπον τις πρωτες φορες που πηγα ειναι η έλλειψη αποδειξεων στο τραπεζι μου, αλλα δεν εδωσα σημασια, την ωρα ομως που πλήρωσα ζητησα πρωτα την αποδειξη πριν δωσω τα χρηματα μου. Αυτό συνεχίστηκε πολλες φορες και καθε φορα με θυμαμαι να ζητάω αποδειξη. Τις τελευταιες μερες κοιτουσα τα γυρω τραπεζια και διαπιστωσα οτι κανενα δεν ειχε αποδείξεις. Εκανα παρατηρηση στην κοπέλα με ευγενικό τροπο και την ρωτησα τον λογο.. η απαντηση της αγενεστατη.. μου ειπε οτι εχουν δυο ταμειακές και οτι καποιες τις χτυπάει στη μια και καποιες στην άλλη και τις εχει μεσα και δεν τις βγαζει αμέσως.
. Αρχικά αναρωτηθηκα πως γινεται ενα μαγαζι να εχει 2 ταμειακές απο την στιγμη που ο χωρος ειναι τοσο μαζεμενος...απο οτι ξερω δυο ταμειακες εχουν πολυ μεγάλες επιχειρησεις και αυτο εξαιτιας των αποστασεων.. Μετραω λοιπον τα τραπεζια που εχουν ηδη σερβιριστει και τα βγαζω 21 τον αριθμο.. βλεπω τον Α/Α της αποδειξης και λεει 7 (ολη μερα 7 αποδειξεις..) Πειτε μου λοιπον...Φταει ο επιχειρηματιας ο οποιος εχει γινει πλεον ζαμπλουτος ή εμεις που πληρωνουμε τον ΦΠΑ για να τον αποδοσει ο εν λογω επιχειρηματιας στο κρατος και δεν ζηταμε αποδειξη; Ως ποτε ρε Ελληνες; Δεν καταλαβαινετε οτι αυτα μας εφεραν σε αυτο το σημειο... Ποσοι απο εσας ζητατε αποδειξη για την παρεχομενη υπηρεσια/προιον; Αν δεν ζητατε, γιατι το κανετε; Δεν ξερετε οτι στον ποσο που πληρωνετε συμπεριλαμβανεται και ΦΠΑ 23% τον οποιο εσεις τον πληρωνετε στον επιχειρηματια για να τον αποδωσει στο κρατος το οποιο θα εχει εσοδα; Δεν καταλαβαινετε οτι αν το κρατος δεν εχει εσοδα θα μας φορολογησει ακομη περισσοτερο και δεν θα μπορειτε να απολαμβανετε ουτε καν τον καφε του 1 ευρω; Εντωμεταξυ ομως ο επιχειρηματιας θα εχει ηδη την πορσε και θα εχει κανει καμια 3-4 μαγαζια σε βαρος του δημοσιου και εννοειται πως θα τριγυρναει σαν κυριος αναμεσα μας.. Αυτη ειναι η καταντια μας...αν δε ζητατε αποδειξη θα βλεπετε γυρω σας ανθρωπους να γινονται πλουσιοι κι εσεις να βυθιζεστε στην φτωχεια...αναρωτιεστε ακομη;;;

Μην ριχνουμε το μπαλακι στους πολιτικους...εχουμε τεραστιο μεριδιο ευθυνης... ΣΚΕΨΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ..

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα γύρο στη Νέα Υόρκη!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα γύρο στη Νέα Υόρκη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ