2018-10-13 11:27:33
Φωτογραφία για ΣΑΣΥΔΑ: Αναδρομική διεκδίκηση Δώρων και Επιδομάτων (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ)
Μετά την υποβολή εύλογων ερωτημάτων εκατοντάδων συναδέλφων, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, προσφυγές/αγωγές υπαλλήλων που διεκδικούσαν την επαναχορήγηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας, τελεσιδίκησαν υπέρ των εναγομένων, ο ΣΑΣΥΔΑ υπέβαλε σχετικό ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλό του κ. Σωτ. Στρατογιάννη-Υπτχο (ΔΙΚ)ε.α., ο οποίος απάντησε ως εξής :

Αθήνα, 12 Οκτ 2018

Όσον αφορά τη χορήγηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που προβλέπονταν από τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν 2592/1998 κλπ, καταργήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου (υποπαράγραφος β.4) του Ν 4093/2012 από 01.01.2013.

Έκτοτε καίτοι, συνεπεία συναφών προσφυγών των Ενώσεων Αποστράτων ΕΔ για την περικοπή των συντάξεων, εκδόθηκαν οι υπ' αρ. 2192 – 2196/2014 αποφάσεις του ΣτΕ, βάσει των οποίων οι διατάξεις του ανωτέρω Ν 4093/2012 κρίθηκαν εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικές και ανίσχυρες, εντούτοις, μέχρι σήμερα, δεν υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση.


Μεμονωμένες προσφυγές – αγωγές συναδέλφων ενώπιον Μονομελών Διοικητικών Πρωτοδικείων για χορήγηση των ως άνω επιδομάτων δεν τελεσιδίκησαν καθόσον άλλες μεν έγιναν αποδεκτές και άλλες απορρίφθηκαν, ήδη δε εκκρεμεί, κατόπιν εφέσεως του Δημοσίου, η έκδοση αποφάσεως από το 6ο Τμήμα του ΣτΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω και εν αναμονή της σχετικής αποφάσεως του ΣτΕ, δεν συνιστάται η άσκηση αγωγής από τους συναδέλφους για χορήγηση των εν λόγω επιδομάτων, ει μη μόνον, προς αποφυγή παραγραφής, η απλή αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για αναγνώριση της απαίτησης.

(Υπόδειγμα Αίτησης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ