2018-10-14 20:08:56
Φωτογραφία για ΒΑΥΑΡΙΑ: ΕΥΡΕΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ CSU ΚΑΙ SPD ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ EXIT-POLLS
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι Χριστιανο-κοινωνιστές (CSU), σύμμαχοι της Άγκελα Μέρκελ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου της Βαυαρίας. 

Σύμφωνα με τα exit-polls, το CSU αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, έχοντας ωστόσο υποστεί βαρύ πλήγμα, καθώς το ποσοστό του περιορίζεται στο 35,5%. 

Οι Πράσινοι ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 18,5%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έπεται στην τρίτη θέση με 11%. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD βρίσκονται στην πέμπτη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό της τάξης του 10%, ενώ στο 10,5% διαμορφώνεται η δυναμική των Ελεύθερων Ψηφοφόρων.

Το όριο εισόδου στην τοπική Βουλή φαίνεται πως υπερβαίνουν οι Φιλελεύθεροι του FDP, οι οποίοι λαμβάνουν το 5% των ψήφων, ενώ στο 3,5% περιορίζεται το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke).

Με βάση τα exit-polls, οι συντηρητικοί σύμμαχοι της Καγκελαρίου χάνουν την αυτοδυναμία και θα κληθούν να αναζητήσουν συμμαχίες, προκειμένου να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CSU κυριαρχεί πολιτικά στο πλούσιο κρατίδιο της Βαυαρίας από τη δεκαετία του 1960. 

Η ευρεία πτώση των ποσοστών του CSU, άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, και να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον Υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανο-κοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ