2018-10-16 12:39:05
Φωτογραφία για «Το υπουργείο αδιαφορεί για την ιλαρά», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
«Είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στην ιλαρά», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα, ανάμεσά τους 200 επαγγελματίες του ΕΣΥ.

Onmed.gr

«Μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην ιλαρά», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 200 επαγγελματίες Υγείας έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής με ιλαρά, εκ των οποίων 20 με σοβαρά συμπτώματα.

«Παρ’ ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας ενάντια στην ιλαρά. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό, ούτε εμβόλια για όσους πρέπει να εμβολιαστούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της Υγείας, για τον έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς, οι εργαζόμενοι απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια, πληρώνοντας από την τσέπη τους έως και 50 ευρώ.


Πάνω από 3000 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από πέρυσι το Μάιο έως και το τέλος της περασμένης εβδομάδας, είχαν δηλωθεί στη χώρα μας 3.258 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι ασθενείς είναι μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Έως σήμερα 4 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της ιλαράς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ