2018-10-16 13:30:14
Φωτογραφία για Προπονητικό κέντρο τζούντο στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ένα σύγχρονο διεθνές προπονητικό κέντρο του τζούντο στην καρδιά της πόλης καμαρώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Γ.Α.Δ.Θ.) και κατ΄ επέκταση η Ελληνική

Αστυνομία. Το εκπαιδευτικό κέντρο είναι εφάμιλλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βρίσκεται στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο. Διαθέτει δε, ό,τι χρειάζεται μια ομάδα για την άριστη προετοιμασία των αθλητών της.

Το νεοϊδρυθέν τμήμα τζούντο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης απέκτησε πλέον τον δικό του προπονητήριο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους αστυνομικούς να διατηρήσουν αλλά και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, απαραίτητη για την ικανότητα τους και ως εκ τούτου, για την προστασία των πολιτών κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Σκοπός των μαθημάτων που παραδίδονται στο προπονητήριο, είναι η κατανόηση και η προσαρμογή των τεχνικών του τζούντο στην αυτοάμυνα και αυτοπροστασία με στόχο την πρόληψη, αντίδραση κι αν χρειαστεί, αποφυγή από οποιαδήποτε μορφή βίας.


Πέραν της εγκγύμνασης τον Ενστόλων, θα λειτουργεί και ως προπονητικό κέντρο τζούντο των αθλητών της Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που θα εκπροσωπούν την χώρα μας σε Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Σκοπός  όσων συμμετέχουμε σ΄ αυτή τη διαδικασία, είναι να μοιραστούμε το Τζούντο με όλους.  Το πραγματικό πνεύμα του τζούντο  ορίζει τον σεβασμό προς τον συναθλητή και συνάνθρωπο ως πολύ σημαντική αξία - όχι μόνο μέσα στο τατάμι αλλά κι έξω από αυτό.

Ο αθλητισμός, μέσω του εθελοντισμού της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης αποτελεί τον δρόμο που οδηγεί προς την ηθική εκείνη απελευθέρωση, που σημαίνει υπέρβαση του ατομικισμού, της μικρότητας και της μικροψυχίας. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους άλλους, να σεβόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Έτσι, γκρεμίζεται το τείχος της δυσπιστίας, της καχυποψίας, της εχθρότητας και της αδικίας, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ατομικής και κοινωνικής προόδου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους αγκάλιασαν το όλο εγχείρημα και βοήθησαν στην πραγμάτωση του και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Δ.Α.Ε.Θ Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Δούβαλη πρωτοστάτη του όλου έργου, τον πρόεδρο κ. Διονά Γεώργιο και την διοίκηση των Ε.Α.Κ.Θ τον Υποδιευθυντή της Δ.Α.Ε.Θ. Αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Γεώργιο Μπασμπανά, τον τμηματάρχη του Επιτελείου της Δ.Α.Ε.Θ. Α/Β κ. Αθανάσιο Ζόγκα, όπως και τον Υ/Α της Δ.Α.Ε.Θ κ. Γεώργιο Ματαφτσή.

Τεχνικός διευθυντής Ανθυπαστυνόμος  Δημήτριος Δαγκλής

Εθνικός Προπονητής  Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Ψαλλίδας Περικλής.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ