2018-10-19 14:50:58
Φωτογραφία για ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων.

Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών στον ηλεκτρονικό Τύπο, που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο τον οποίο μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. H τελευταία ενημέρωση έγινε στις 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το ένα εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη διαρροή εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ σε σχετική δήλωση, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, προχώρησε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ