2018-10-20 09:09:30
Φωτογραφία για DARPA: Drones που θα κινούνται τηλεπαθητικά!
Η τεχνολογία θα μπορούσε μία μέρα να οδηγήσει σε μια άμεση διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και drones. Ο έλεγχος ενός μικρού UAV είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση από τον άμεσο έλεγχο πολλών τέτοιων αεροσκαφών, με πλήρη αμφίδρομη επικοινωνία. Οι δοκιμές ελέγχου πραγματοποιήθηκαν στο Πίτσμπουργκ μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με την DARPA. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο, που η Υπηρεσία ονόμασε ως «αμφίδρομη νευρική διεπαφής, ένας εθελοντής ονόματι Νέϊθαν Κόπλαντ, ήταν σε θέση να κατευθύνει ταυτόχρονα ένα προσομοιωτή UAV και να διατηρήσει τον σχηματισμό ακόμα δύο τέτοιων οχημάτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, Τιμ Κίλμπράϊντ. 

Ο εθελοντής, που είναι μερικώς παράλυτος, ποτέ δεν μπόρεσε να κατευθύνει ένα πραγματικό drone χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις του. Αντ ‘αυτού, διοχέτευσε τις σκέψεις του μέσα σε ένα ιατρικό εμφύτευμα (μικροτσίπ) ενσωματωμένο στο κρανίο του, το οποίο χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, ήταν σε θέση να διασυνδεθεί με έναν υπολογιστή προσομοίωσης ενός UAV, το οποίο εκτελούσε κινήσεις και ελιγμούς σε μια σειρά από εμπόδια
. Η τεχνολογία της DARPA μεταφράζει συγκεκριμένες σκέψεις σε κώδικα που μπορεί να καταλάβει το drone, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σαρώσει το περιβάλλον του, να ανιχνεύσει ένα εμπόδιο και να ειδοποιήσει τον χειριστή. Ο εγκέφαλος του χειριστή μεταφράζει το σήμα επιστροφής ως «απτική απόκριση», δηλαδή ένα δυνατό συναίσθημα. 

Με τη σημερινή τεχνολογία είναι εφικτό μόνο ένας χρήστης να επικοινωνεί αόριστα με ένα drone τη φορά. Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της τεχνολογίας. «Η μεγάλη πρόκληση είναι ότι μιλάμε για διασύνδεση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο – αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο», δήλωσε ο Μπράντλεϊ Γκρέγκερ, ειδικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα war is boring. «Είναι μεγάλη υπόθεση να εμφυτεύσουμε κάτι στον εγκέφαλο.» 

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Facebook Messenger unsend στους χρήστες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Facebook Messenger unsend στους χρήστες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ